<

Володимирській лікарні НСЗУ виплатила за серпень більше 200 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:11 | 25.09.2021 / Володимир / , /
Перегляди
1184
/ 1 коментар

У серпні лікарні Волині, в яких лікують хворих з коронавірусною інфекцією, НСЗУ виплатила 4,8 мільйона гривень.

У серпні на Волині сім лікарень мали договір з Національною службою здоров’я України на стаціонарну допомогу пацієнтам з коронавірусом. Їм перераховано кошти за надані медичні послуги. Ще одна лікарня у серпні не прийняла жодного хворого коронавірусом, – інформує Район.Медицина, посилаючись на Нацслужби здоров’я України.

Впродовж серпня цього року у Волинській області госпіталізували 243 пацієнтів з коронавірусом, за даними Електронної системи охорони здоров’я. Це вдвічі більше, ніж у липні.

Лікування пацієнтів з COVID-19, як і раніше, оплачує Національна служба здоров’я. Для пацієнта медична допомога у стаціонарі є безоплатною.

Медзаклади, які входять у визначений перелік для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, отримують кошти в залежності від того, скількох пацієнтів пролікували та скільки медичних команд залучені до лікування пацієнтів.

Любомльське територіальне медичне об’єднання надало допомогу одному пацієнту з коронавірусною хворобою. За серпень заклад отримав 209 966.27 грн за глобальною ставкою.

Камінь-Каширська центральна районна лікарня має договір з НСЗУ на надання медичної допомоги ковідним хворим, однак не отримала виплат у серпні, оскільки відзвітувала про нуль пацієнтів з COVID-19.

Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання надало допомогу двом пацієнтам з коронавірусною хворобою. За серпень заклад отримав 209 966.27 грн за глобальною ставкою.

Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади надало допомогу 9 пацієнтам з коронавірусом у серпні. Заклад отримав 209 966.27 грн за глобальною ставкою.

Волинська обласна інфекційна лікарня надала допомогу 183 пацієнтам з коронавірусом. За серпень заклад отримав 3 443 668.48 грн за глобальною ставкою.

Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання надало медичну допомогу 14 пацієнтам з коронавірусом. За серпень заклад отримав 554 000.72 грн за глобальною ставкою.

Волинська обласна клінічна лікарня надала допомогу 8 пацієнтам з коронавірусом. Заклад отримав у серпні 217 525.06 грн за глобальною ставкою.

В НСЗУ наголошують, що тариф на медичні послуги із стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19, визначається як глобальна ставка на місяць.

Вона становить 554000,72, гривні за укомплектованість медичним персоналом, медичними виробами та лікарськими засобами, зокрема лікарськими засобами та медичними виробами для забезпечення лікування в умовах інтенсивної терапії, який застосовується під час надання медичної допомоги щонайменше одному пацієнту протягом місяця.

Крім кількості команд, оплата залежить від інтенсивності роботи закладу та навантаження на медичних працівників. Якщо навантаження на медичну команду менше ніж 10 пацієнтів у місяць – оплата буде меншою. Якщо більше ніж 30 пацієнтів – більшою. Для цього використовуються коригувальні коефіцієнти.

Наприклад, якщо в місяць навантаження на одну медичну команду становить менше, ніж 10 пацієнтів, коефіцієнт становить – 0,379. Тобто замість 554 тисячі на команду виплачують майже 210 тис грн на місяць.

Якщо в місяць навантаження на одну медичну команду становить понад 30 пацієнтів, коефіцієнт збільшується в півтора рази і більше.




один коментар
  1. Офігєть! Це ж цілі 30 мінімалок! А з тих грошей ще й медикаменти тре закупити і кисень… Ото вже люди заживуть! Хоч би не позорилися…. НСЗУ нищить медицину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа