<

Володимирські лісівники посадили жолуді у Павлівському базовому лісовому розсаднику

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:08 | 15.11.2020 / Володимир / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Володимирські лісівники розпочали висівати жолуді у Павлівському базовому лісовому розсаднику. Дуб звичайний є однією з основних лісоутворюючих деревних порід у ДП «Володимир-Волинське ЛМГ».

Про це повідомляє ДП Володимир-Волинське лісомисливське господарство у фейсбуці.

Восени 2020 року спільними зусиллями працівників підприємства та учнів шкільних лісництв на об’єктах постійної лісонасіннєвої бази було заготовлено 3000 кілограм жолудів дуба звичайного.

Все зібране насіння буде висіяне на території базового лісового розсадника, який знаходиться у Павлівському лісництві. Роботу по висіву жолудів вже розпочато. Планується висіяти насіння на орієнтовній площі 0,4 га., що у майбутньому дозволить отримати близько 300 тисяч сіянців дуба звичайного.

Вирощені сіянці з даного насіння повністю забезпечить потребу у посадковому матеріалі весною 2021 року та дозволить частково реалізовувати іншими підприємствам.

Переваги осінньої сівби полягають у тому, що жолудь не потребує зберігання, строки більш розтягнуті, порівняно з весняними посівами, а сходи швидше проростають і розвиваються.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер