<

Володимирське городище повинно стати туристичною окрасою, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:45 | 30.01.2019 / Володимир / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Парламентар ініціює, щоб національна пам’ятка стало туристичною окрасою міста, але для цього потрібно зробити ще багато «кроків».

Про це йдеться на офіційній сторінці Ігоря Гузя у Фейсбуці.

Давнє городище у Володимирі-Волинському в рамках робочої поїздки в округ відвідав народний депутат Ігор Гузь. Він разом із краєзнавцем Сергієм Годлевським, який курує цей напрямок, зустрівся на території «Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст» із заступником міського голови Ярославом Матвійчуком і директором заповідника Володимиром Пикалюком.

Зокрема, на пропозицію депутата Волиньрада виділила у 2017 році 126 тис. грн для розробки проектно-кошторисної документації щодо реконструкції городища. Торік надійшло з обласного бюджету ще два транші: 205 тис. грн для виготовлення ПКД та 195 тис. грн на ексгумацію виявлених на території заповідника останків розстріляних жертв радянських каральних органів.

Наразі триває археологічна експертиза валів, зробили зріз ґрунту для дослідження культурно-історичних шарів. Наступний етап – безпосередньо реконструкція валів, проведення комунікацій, ремонт приміщення, яке спочатку було колишньою в’язницею НКВД, а пізніше – тубдиспансер, та облаштування рекреаційних зон.

Територія городища – це й прекрасне місце для проведення численних фестивалів, інших заходів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця