<

Володимирчанин Петро Симчук відзначив 100-літній ювілей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:14 | 1.07.2022 / Володимир / /
Перегляди
1489
/ Коментарі відсутні

1-го липня житель Володимира Петро Симчук зустрів свій 100-літній ювілей.

З цієї нагоди міський голова Ігор Пальонка завітав до довгожителя, аби привітати його із поважним ювілеєм, вручивши подяку, квіти та грошову допомогу, повідомляють на сайті міста.

“Від всієї громади вітаємо Вас зі значним ювілеєм! Це велика Божа заслуга, щоб прожити такий поважний вік при хорошому здоров’ї.  Бажаю Вам і надалі лишатись міцним духом і тілом, зичу родинного затишку, злагоди і миру, Божого оберегу на многії-многії літа!

У цей непростий час, про який, мабуть, Ви й не могли подумати, залишаймося всі міцні, єдині, аби разом перемогти ворога”, – звернувся до ювіляра з вітальним словом Ігор Пальонка.

Петро Григорович народився у Польщі в селі Кобло, що неподалік Грубешова. На початку Другої світової війни молодим юнаком потрапив до трудового табору у Німеччині, звідки на сільськогосподарські роботи  його забрав місцевий німець.

Після перемоги американські військові дали хлопчині велосипед та чоботи, аби той зміг повернутись додому, про що він завжди з вдячністю згадує. Повернувшись в Україну, поїхав шукати кращої долі в Одесу, після чого переїхав у село Заріччя, де і знайшов кохану дружину Тетяну. У 1949 році у них народився син.

У Володимирі пан Петро працював пожежником-рятувальником. Згадує, що бачив за трудовий шлях різного, адже людське горе та біди супроводжували пожежі, які він ліквідовував. 

Пізніше влаштувався працювати у дитячий садок конюхом і, як зазначає, аби приглядати там за онукою. За сторічне життя головними скарбами Петра Григоровича є онука, три правнуки та один праправнук. Каже, що головним секретом його довголіття є любов до праці та родини, підтвердженням чого є статус “Ветерана праці”.

У свій поважний вік дідусь має непоганий слух, полюбляє дивитись телевізор, та особливо передачі про мандрівки різними країнами. Задувши свічки на своєму ювілейному торті, він загадав найзаповітніше бажання кожного українця, аби в нашій країні якнайскоріше запанував мир. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок