<

Володимирчанка робила мейк-ап моделям на Ukrainian Fashion Week

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:34 | 13.03.2021 / Володимир / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Зазирнути за лаштунки головної події у сфері моди нашої країни, поспілкуватись із багатьма медійними людьми, яких досі бачила лише з екрана телевізора, – такою нагодою скористалась володимирчанка Оксана Петруніна, узявши участь у Ukrainian Fashion Week.

Своїми враженнями від роботи у ролі візажиста моделей вона поділилась із журналісткою Слова правди Тетяною Ізотовою.

Колишня педагогиня центру позашкільної освіти  два роки тому пройшла курс візажу«для себе» у відомої місцевої майстрині Ірини Колтанюк, адже їй завжди подобалось робити гарний мейкап – ще в юності підфарбовувава ла на дискотеки та різні святкові заходи своїх подруг, тож вирішила опанувати це ремесло на професійнішому рівні. Після експрес-курсу Оксана зрозуміла, що їй цього замало, тож закінчила повний курс візажу для початківців у тієї ж Ірини Колтанюк. А поліпшила свої знання та навики під час онлайн-навчання у школі візажиста Євгенія Лук’яненкова, який робив мейкап для багатьох голлівудських зірок.

– Це було не лише прослуховування теорії під час більш ніж трьох десятків онлайн-уроків, а і практичне відпрацювання – виконувала завдання, які нам задавали, скидала фотографії робіт, які потім розбирали викладачі та вказували на ті чи інші помилки. Завдяки тому, що початкову базу знань уже мала, навчання далось досить легко, – розповідає Оксана.

Відпрацьовувала свої уміння візажистка-початківиця на подругах та знайомих. Коли накопичилась уже ціла галерея світлин із моделями, створила в інстаграмі окремий акаунт для роботи. Тут і натрапила на рекламу Ukrainian Fashion Week, організатори якого запрошували до співпраці візажистів та перукарів. Переборовши внутрішню невпевненість у своїх силах, Оксана залишила заявку і вже наступного дня отримала відповідь, що її погодили на цю роботу і запрошують до когорти чотирьох десятків візажистів, яких відібрали з усієї України.

– Із захватом та хвилюванням сприйняла цю звістку, адже подібного досвіду у мене не було, але я з дитинства прагнула потрапити за лаштунки якогось модного показу, мріяла про це, переглядаючи улюблений колись канал Fashion. Тому погодилась на участь і вже 6-го лютого о 7:30  була у «Мистецькому Арсеналі», де і відбувались покази Українського тижня моди. На озброєнні з собою мала кілька референсів із приблизними зразками візажу, – розповідає далі Оксана. 

У перший день володимирська візажистка мала більше вільного часу, адже нафарбувала  лише дві моделі. Потішило Оксану, що усі її роботи пройшли погодження у головного візажиста та дизайнера, коли іншим майстрам доводилось «перемальовувати» моделей по кілька разів. 

Найзатребуванішими стилями макіяжів, які просили для моделей дизайнери, – це легкий, нюдовий мейкап, а також із ефектом «вологого обличчя».  Для дизайнерки Дарії Донець Оксана фарбувала моделей у «ляльковому» стилі – з рум’янцем, довгими пухнастими віями та стрілками на очах. А найекстравагантніший макіяж із чорними тінями довелось зробити для дизайнерки Юлії Постушної.  

– Дивилась, як колеги робили мейкап для моделей-чоловіків, і спало на думку, чому б і в нашому місті не пропонувати такі послуги, наприклад, для наречених, адже нерідко у молодого на шкірі бувають певні недосконалості, які потім важко заретушувати на фото. А з допомогою професійного гриму, який не лишатиме ефекту маски, це можна зробити без проблем, – розмірковує Оксана.

Другий день видався більш насиченим за кількістю дизайнерів, чиї покази відбувались на подіумі. Окрім вітчизняних, у показах брали участь і гості з-за кордону. Колекції багатьох модельєрів відображували ті реалії, в яких доводиться зараз жити – пандемія, карантин, самоізоляція…

Саме через карантинні обмеження 48-й тиждень моди відбувався практично без глядачів, а покази транслювались в онлайні, завдяки чому побачити нові колекції модельєрів міг кожен охочий на медіасервісі MEGOGO. Відтак у  Арсеналі були лише ті, хто причетний до організації показів, а також моделі та дизайнери. В останній день, коли відбувались фінальні покази, на Ukrainian Fashion Week завітала відома телеведуча Катерина Осадча, котра брала інтерв’ю у дизайнерів та інших зірок у спеціально облаштованому павільйоні «Світського життя». Серед зіркових гостей дизайнерки Дарії Донець була співачка Христина Соловій. На покази також прийшла і телеведуча Марічка Падалко, яка вразила команду Тижня моди щирістю та простотою.

Після двох днів роботи на Українському тижні моди, які для Оксани минули, як одна мить, усім учасникам видали сертифікати. Поверталась до рідного Володимира сповнена яскравих вражень та з відчуттям, що здійснилась одна з її мрій. А ще це додало впевненості у власних силах та мотивації на те, щоб розвиватись далі.

Візажистка каже, що її цікавить участь у фешн-зйомках для модних журналів, де для моделей зазвичай роблять екстравагантний візаж, адже думає, що працювати весь час на дому, просто малюючи наречених та випускниць, їй швидко набридне. Наразі вже отримала цікаву пропозицію про співпрацю від школи моделей у Києві, проте через віддаленість від столиці їй навряд чи вдасться часто там бувати.

 – Буду розглядати якісь варіанти у Львові, до якого добиратись значно простіше. Не боюсь того, що в подібних проектах візажистам нерідко доводиться працювати безплатно, так би мовити «за рекламу», адже наразі не ставлю перед собою ціль заробити візажем. Поки що «набиваю» руку, практикуюсь, аби досягнути значно вищого рівня у цій сфері.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер