<

Володимир за крок до «червоної» зони: фахівці розповіли, що слід робити, щоб туди не потрапити

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:56 | 7.10.2020 / Володимир / , , , /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Високі показники приросту захворюваності – основний  фактор, через який Володимир-Волинський опинився в «помаранчевій» зоні і поки в ній залишається. А за підсумками останніх двох тижнів місто взагалі наблизилося до «червоної» зони.

У Володимирі не припиняють нагадувати мешканцям про заходи безпеки та дотримання карантинних обмежень, однак статистика захворюваності на коронавірусну інфекцію, на жаль, зростає щодня, – повідомляє пресслужба міської ради.

За підсумками останніх двох тижнів Володимир-Волинський наблизився до «червоної» зони, а це означає посилення протиепідемічних вимог передусім для містян.

Які основні причини зростання захворюваності на COVID-19 та як можна уникнути зараження інфекцією розповіли фахівці, котрі безпосередньо задіяні у боротьбі з пандемією.

Завідувач Володимир-Волинським міськрайонним відділом ДУ ”Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я” Валерій Онищук повідомив, що захворюваність наразі є досить високою як в місті, так і в районі, та спостерігається в усіх вікових групах.

За його словами, причиною в основному можна вважати закрите середовище: школи, дитячі садки, транспорт, а також організацією масових заходів.

“З транспортом дуже багато пов’язаних випадків, тому що не всі хочуть дотримуватися передбачених вимог. Підйом захворюваності пов’язаний ще й з організацією масових заходів. Такі заходи,  як і масові святкування та застілля містян, потрібно обмежувати.

Із людей, що захворіли, маємо по 5-6 випадків з кола однієї сім’ї. Виїхали раз на природу – і практично з десяти осіб лише двоє залишилися із негативними результатами. 

Є питання особливо важливе: мами здають біоматеріали для тестування і перебувають на самоізоляції, але дітей вони відпускають в школу, у дитячий садок. Якщо мама хвора, то дитина перебуває в групі ризику. Тоді для чого відпускати її на навчання, до інших дітей? Ці діти потім стають джерелом захворювання. Це просто реалії життя. 

То я би просив людей, щоби вони задумалися над цими питаннями. Те ж стосується дотримання дистанції, використання засобів захисту. Коли заходите в магазин, просять чи ні – одягайте маску.

Люди нехтують вимогами в багатьох випадках. Судячи з того, скільки є захворілих на сьогодні, більшість не використовують засоби захисту.

Ніхто не проти відвідин вами кафе, але ситуація так складається, що не варто збиратися в приміщеннях на 10 квадратних метрів по 5-8 чоловік.

Придивіться до свого стану здоров’я. Є випадки, коли ходять з температурою по два-три тижні, перебувають в закритих закладах.

Якщо є прояви ГРВІ, обмежте пересування, зверніться за консультацією до лікаря”, – наголосив Валерій Онищук.

Генеральний директор КП “Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги” Катерина Чубок підтвердила, що кількість хворих на коронавірус у Володимирі й надалі збільшується. Станом на 7 жовтня на коронавірус хворіють 205 осіб.

За її словами, епідемічна ситуація є нестабільною, щодня у медзаклад поступають пацієнти із підозрою на коронавірусну хворобу і якщо інфекція поширюватиметься такими темпами в подальшому, «червоної» зони місту не запобігти.

“За три останні дні отримали 73 позитивні результати ПЛР-тестування мешканців на COVID-19. Усього від початку пандемії в місті Володимир-Волинський та Володимир-Волинському районі зареєстровано 784 випадків захворюваності.

Варто пам’ятати, що будь-які спірні питання слід погоджувати зі своїм сімейним лікарем, а попередити загрозу можна лише дотримуючись правил карантину. Будьте свідомими і не нехтуйте ними”, – наголосила Катерина Чубок.

Начальник Володимир-Волинського районного управління Держпродспоживслужби Надія Лозовицька повідомила, що у Володимирі постійно фіксують порушення в місцевих закладах.

Тому вона вкотре попросила містян дотримуватися вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо попередження поширення коронавірусної інфекції в офісних приміщеннях, перукарнях та інших закладах побутового обслуговування, торгівельних закладах, ринках тощо.

“Пам’ятайте про соціальну дистанцію, масковий та дезінфекційний режим.

Не забувайте про відповідальне ставлення працівників та роботодавців до власного здоров’я та здоров’я оточуючих. У випадку ознак ГРВІ сидіть вдома. Не варто ризикувати здоров’ям  людей, які з вами працюють, навчаються, спілкуються.

Керівникам потрібно забезпечити недопущення перебування на робочому місці працівників з симптомами гострого респіраторного захворювання, підвищеної температури та осіб, що повернулись з відпустки або з відрядження із інших країн.

Звертаємо увагу мешканців на те, що наразі всі держустанови працюють у штатному режимі, однак фахівці рекомендують будь-які звернення чи уточнення здійснювати за  телефоном. Уникайте скупчення людей та черг у громадських місцях.

На жаль, до закладів із спалахами захворювання потрапляють школи та садочки, організовані колективи. Звертайте увагу на стан своєї дитини, ні в якому разі не відправляйте дітей із температурою з дому. Обмежте себе від участі в будь-яких масових заходах.

Зрозумійте, що наші фахівці – теж люди і нікому з них не хочеться накладати штрафи на порушників вимог, але громадяни свідомо нехтують правилами поведінки у цій складній ситуації.

Сьогодні мешканці святкують дні народження і весілля, збирають і беруть участь в мітингах й не думають про наслідки. Вірус поширюється дуже швидко, тому ми повинні серйозно поставитися до цієї загрози.

Закликаємо кожного з вас дотримуватися рекомендацій і бути відповідальними”, – зазначила Надія Лозовицька.




один коментар
  1. поліції і муніципалам порушників карантину треба нещадно штрафувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер