<

Володимир-Волинський вільний від корупції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 9.12.2014 / Володимир /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Сьогодні, в Міжнародний день боротьби із корупцією, міський голова Володимира Петро Саганюк порадував представників ЗМІ інформацією про повну відсутність в ешелонах міста моментів зловживання службовим становищем.

Розповів мер про те, що постійно веде бесіди із правоохоронцями про методи попередження та запобігання даного лиха на теренах міста. Ревнує міський голова і за сплату податків – каже, що їх повинні платити усі – і бідні, і багаті, і чорні, і білі. Саме завдяки податкам Володимир у 2014 році не тільки виконав, а й перевиконав бюджет. І все б у місті було добре, ось тільки податкова підводить. Зі слів Петра Даниловича у регіоні дана структура “що вона є, що її немає”. Що ж трапилося із цим державним органом і хто, або що, винне у такій невтішній ситуації, журналіст “Бугу” запитала в очільника міста напряму. “У нас призначена виконуючою обов’язки начальника Володимир-Волинської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області жіночка, яка ще рік тому була безробітною, стояла на обліку в Центрі зайнятості. Через декілька днів її зробили завідувачкою відділу документальних перевірок, а сьогодні вона очолює нашу податкову. Свою позицію щодо її кандидатури я повідомив в листі і Президентові, і іншим відповідним структурам. Її рідний брат при режимі Януковича очолював Податкову міліцію України. Сьогодні він в бігах, але і далі має вплив. Виходить, попередня влада пішла, але родичі їхні прийшли до влади. Так не повинно бути. Я свою позицію висловив, а вони на “Волинській правді” бруду на мене налили. Але я сподіваюсь, що правда колись переможе”, – зазаначив Петро Саганюк. Така ситуація із податківцями змушує мера Володимира брати ініціативу по наповненості бюджету у свої руки. З проханням про активність у даному напрямку він звернувся до управління фінансів мерії на черговій оперативній нараді сьогодні.

Image00007

Аби не бути однобокими, ми звернулися за коментарями і до Оксани Левчук, яка наразі виконує обов’язки начальника Володимир-Волинської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Волинській області. Оксана Андріївна люб’язно погодилася прокоментувати ситуацію. “На сьогодні я маю дві вищі освіти – історичну та економічну (фінанси та кредит). Коли мені закидають, що я не маю достатнього освітнього рівня – це не правда. Щодо мого досвіду роботи, то кар’єру держслужбовця я будую вже 11 років. Тому казати, що я людина без досвіду не зовсім коректно. Безробітною я також не була. Звільнилася із Володимир-Волинської РДА у липні 2013 року, потім зареєструвалася приватним підприємцем, декілька місяців вела підприємницьку діяльність і у лютому 2014 року я пішла на державну службу у Податкову інспекцію. Що стосується того, що мій брат працював при режимі Януковича, – так, працював. Спочатку начальником оперативного управління Головного управління Міндоходів, а потім на керівній посаді у Міністерстві доходів та зборів. Я цього не заперечую, бо це є факт.Одначе,” у бігах” він не перебуває, а мешкає у місті Києві. На цих вихідних особисто мала із ним зустріч. Щодо мене, то я ніколи не була в Партії Регіонів і дотримуюсь такої точки зору, що люди у виконавчій владі повинні бути позапартійними”, – розповіла пані Левчук. Нагадаємо, що Міністе́рство доходів і зборів Украї́ни існувало з 24 грудня 2012 року по 1 березня 2014 року. Керував ним Клименко Олександр Вікторович. Після об’єднання податкової та митної служб у Міністерство доходів і зборів Європейська бізнес асоціація (EBA) ще більше знизила податковий індекс. Згідно з результатами третьої хвилі опитування EBA, в IV кварталі 2012 року — I кварталі 2013-го загальний показник впав до 2,32 бала за п’ятибальною шкалою. Найбільше на зниження рейтингу вплинуло посилення фіскального тиску. Це викликало значні труднощі в діяльності 30%українських респондентів.

Чому пан Саганюк так критично налаштований проти її персони, очільниця Володимир-Волинської ОДПІ не знає. Каже, що сама вона проти мера нічого немає, а думка про нього у неї виключно позитивна. І хочеться Оксані Левчук не конфронтації із міською владою, а спільної роботи на користь міста та району.

Щодо закидів у бік Петра Даниловича як мера із різними кольорами політичної біографії, то покопирсавшись у всесвітній мережі, ми знайшли одну досить цікаву статтю на вже згаданому сайті “Волинської правди” за назвою “Саганюк – князь Володимирський?”. Отож, державних діячів з ідеальним минулим не буває? Як ви вважаєте?




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер