<

Володимир-Волинський від сьогодні має прийнятий бюджет

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:07 | 23.01.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Цьогорічний бюджет Володимира має соціальне спрямування. Про це у ході ІІ пленарного засідання 40 сесії міської ради заявив Петро Саганюк. Дохідна частина міста затверджена у сумі 174 млн. 235 тис. 585 грн. Видатків же заплановано на 37 тис. 500 грн. менше.

Основними статями доходів бюджета Володимира-Волинського будуть різного виду податки та збори, доходи від власності та підприємницької діяльності, адміністративні штрафи, адмінзбори та платежі, держмито, доходи від операцій з капіталом, кошти від продажу землі та інші. Місто отримає 4971700,00 грн. базової дотації та 41 млн. 485 тис. 200 грн. субвенції з державного бюджету. Суювенційні кошти використовуватимуться на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам різних категорій, на надання пільг та субсидій на житлових субсидій, на придбання твердого та рідкого палива і скрапленого газу, освітня та медична субвенції.

За рахунок коштів бюджету розвитку у 2015 році обіцяють провести ряд капітальних ремонтів та добудов. Так, ряд дитячих садків, зокрема №1, №8 отримають кошти на заміну вікон та облаштування дитячих майданчиків, ДНЗ №8 ще отримає і новий холодильник та відремонтовану систему опалення. У садку №7 обіцяють відкрити додаткову групу на 30 місць.

Цікаво, якщо у міський бюджет закладено кошти на капітальні ремонтні роботи дошкільних закладів, чи означатиме це те, що збори коштів із батьків стануть меншими чи припиняться взагалі? Адже дирекція садків завжди аргументує збори грошей на так званий “фонд садка” тим, що із місцевих бюджетів не виділяється на ремонтні роботи ані копійки.

Володимир-Волинське ТМО також тішитиметься ремонтом в терапевтичному відділенні Устилузької міської лікарні із заміною вікон. А ще Петро Саганюк пообіцяв цього року замінити вікна, вхідні двері та відремонтувати котельну у всім відомій “Червоній лікарні” (інфекційна лікарня міста). Також капремонту зазнає хірургічне відділення територіального медичного об’єднання.

Гучно обговорювалося депутатським корпусом питання про встановлення розміру податку  на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Дискусія стосувалася і того, чи вважати твердопаливні котельні, які забудовуватимуться на земельних ділянках селян такими, що підлягають оподаткуванню чи ні. Чи обкладати податком гаражі, майстерні та інші нежитлові споруди. Вдосталь нагаласувавшись, народні обранці постановили: ставка податку для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб оподатковуватимуться 1% від розміру мінімальної заробітної плати за 1 кв. м бази оподаткування. Юридичні особи сплачуватимуть 2%. Не сплачуватимуть податок у Володимирі релігійні організації, які мають відповідні статутні документи. Ставку податку по об’єктам нежитлової нерухомості  для фізичних осіб визначено 0,5% мінімальної заробітної плати. Винятки – сараї, хліви, гаражі, літні кухні, вбиральні, погреби та інші подібні споруди.

Фізичні особи-підприємці та юридичні особи платитимуть 1% від мінімальної зарплатні за нежитлову нерухомість, яку використовують у комерційних цілях.

Рішенням сесії був встановлений акцизний податок на підакцизні товари – тютюн, алкоголь та паливні матеріали у розмірі 5%. Відтак ті, хто курить та вживає алкоголь витрачатимуть на сумнівні задоволення більше, ніж у 2014 році.

Однак, як би гаряче не дискутувались ті чи інші державні нововведення, міський бюджет прийнято.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа