<

Володимир-Волинський – небезпечне для пішоходів місто

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:52 | 21.08.2018 / Володимир / /
Перегляди
64
/ коментарі 2

Є чи нема розмітка на дорогах Володимира-Волинського, і, зокрема, чи любить місто пішоходів? Як облаштовані пішохідні переходи і чи немає обставин на дорогах, які загрожують життю людей? Це і перевірили журналісти «БУГу», озброївшись фотоапаратом та автомобілем. 

Перевірка така назріла не просто так. Останнім часом у місті часто трапляються ДТП на переходах. Особливо у центрі міста. Ми вирішили розібратися.

Спочатку розберемося, як повинен виглядати «правильний» пішохідний перехід.

Згідно правил пішохідні переходи позначаються дорожніми знаками, дорожньою розміткою, пішохідними світлофорами.

За відсутності ж розмітки межі пішохідного переходу визначаються відстанню між дорожніми знаками переходу або пішохідними світлофорами, а на перехресті за відсутності пішохідних світлофорів, дорожніх знаків та розмітки – шириною тротуарів і узбіч.

Знаки для водіїв, які вказують на пішохідний перехід повинні бути встановлені з правого боку дороги, а також з лівого, на ближній і дальній межі переходу відповідно.

Дізнавшись це, інспектуємо дороги Володимира-Волинського.

Вулиця Незалежності. Перехід неподалік школи №2.  Розмітки на дорозі не видно. Переходи біля шкіл і садочків міська влада обіцяє відновити до початку вересня. Тому щодо розмітки на дорозі – тут зрозуміло – її мають оновити. Щодо знаків – їх не видно. Їх закриває гілля дерев, що росте неподалік. Тому наразі, перед цим переходом водій може не зупинитися, не побачивши ні знаків, ні розмітки. Щодо розміщення знаків – тут ми знайшли невідповідність з правилами, адже не дотримано правило ближньої і дальньої межі переходу.

Їдемо далі. З вулиці Незалежності повертаємо на вулицю Сагайдачного. Тут знаходимо «пішохідний перехід», який відмічений тільки одним знаком з одного боку. Неподалік школа.

Аварійно небезпечна частина дороги, на нашу думку. Особливо у час-пік. Два пішохідних переходи один біля одного на виїзді з вулиці Сагайдачного на Ковельську. Пішохід, пішовши не по тій зебрі (розмір зебри відстанню між знаками не регулюється, бо знак тут тільки з одного боку), може легенько потрапити під колеса авто, яке повертає з головної вулиці. Водій змушений закінчити маневр повороту, але на заваді стає зебра, яка іде «навпростець». До речі, подібний перехід «навпростець» був і біля пам’ятника воякам УПА, але там поставили парапет. Можливо, такий парапет потрібен і тут?

Перехід на вулиці Драгоманова. Без знаків. Стерта зебра.

Перехід на Драгоманова. Без знаків. Цим шляхом пролягає дорога дітей до школи і до спорткомплексу. Щоправда з двох сторін від зебри встановлені обмежувачі швидкості руху авто. Є знак «Обережно, діти».

Перехрестя на вулицях Ковельська, Драгоманова, Цинкаловського. Присутні дорожня розмітка і світлофори (щоправда один несправний). Знаків, здалося нам, не вистачає. Адже у темну пору доби авто, яке прямує по головній дорозі, може не зупинитися.

Вулиця Данила Галицького і найбільше у місті перехрестя з вулицею Ковельською. Тут вдень регулюють рух пішоходів і авто світлофори. Пішохідної розмітки немає, поки що. До кінця серпня повинна з’явитися тимчасова розмітка, а згодом пластикова, розповідає міський голова Петро Саганюк.  Що ж до нічної доби – пішоходам варто бути уважними і обережними, оскільки вночі водій, тим паче не місцевий, може не побачити переходу, що без знаків, який іде відразу за іншим переходом.До речі, чи доцільна їх така кількість у центрі і чи не заважають вони здійснювати маневри водіям? А що ви думаєте про це? Пишіть в коментарях.

Дорога з вічними заторами – відрізок по вулиці Данила Галицького, що біля продовольчого ринку. Після років боротьби громадян і влади, авто тут все ж залишають. Хоча й завезення товару на ринок дозволено лише до 9-ї години, авто тут лишають принаймні до обіду. За припаркованими машинами водій може не побачити пішохода. Тим паче, що правила стосовно знаків тут не витримані. Один знак взагалі стоїть далеко на тротуарі і невідь-куди показує.

Перехід біля повороту на Нововолинськ. Знак тільки з одного боку. Не видно ширини переходу.

А ось тут нещодавно трапилася аварія. Авто наїхало на пішохода. А ви бачите перехід?

І все ж таки, ми знайшли перехід, де витримана ширина і правила встановлення знаків. Вулиця Луцька.

Напевно, знак зігнуло вітром. Потребує поправки.

Тут невдовзі має бути розмітка. Не знаємо, як люди переходять дорогу без неї. Вулиця Луцька.

Вулиця Луцька. Знак тільки з однієї сторони. Якщо їхати від центру міста, то й не зупинишся.

А на перехресті Луцької і Привокзальної взагалі, ні переходів, ні знаків. Один показує по-діагоналі. Що це значить?

На вулиці Шевченка розмітки немає, і, здається, зрозуміло чому – тут лежить бруківка. Проте, немає і знаків. Зовсім.

Вулиця Привокзальна. Варто оновити розмітку або ж доставити знаки.

Ось таке ми були раді побачити. Вулиця Ковельська біля школи №3. Перехід вночі ще й освітлюється.

Вердикт «БУГу»: місцевим водіям, які роками їздять по цих дорогах і знають, де повинні бути зебри, можливо, легше зорієнтуватися у дорожніх джунглях. Проте водії, які не з Володимира-Волинського, переходи можуть проїхати, не зупинившись. Через відсутність розмітки, знаків пішоходи на дорогах міста знаходяться у небезпеці. А яка ваша думка?




коментарів: 2
  1. Я довго проживаю в Португалії і можу вам прислати фотографії,як тут облаштовано переходи. Між іншим як водії пропускають пішоходів, дуже чемно.Це правда, також трапляється випадки не чесних,неуважних водіїв. Дуже важливий репортаж. Це моє місто. Це спасе багато життів!!!

  2. Ніхто нічого в плані забезпечення безпеки руху в місті не робить!Півроку не можуть замінити пішохідний світлофор-про що далі можна говорити?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок