<

Володимир-Волинський міський суд заслухав ще одного свідка обвинувачення в справі екс-бійців 51-ї ОМБр

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:36 | 18.01.2018 / Володимир / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

18-го січня у Володимир-Волинському міському суді продовжили судовий розгляд справи щодо екс-бійців 51-ї ОМБр, який обвинувачує військова прокуратура в самовільному залишенні місця дислокації.

Нагадаємо, що фактичний розгляд справи розпочався об 14 годині, так як в 11-й годині через погані погодні умови не всі екс-бійці змогли дістатися зали суду.

Судове провадження знаходиться на етапі заслуховування свідків зі сторони обвинувачення. Був викликаний свідок Юрій Іванов. Додамо, що в розгляді даного провадження використовують відео-зв’язок, адже частина обвинувачених з Київської області. У залу Васильківського суду прибув і свідок. Наразі Іванов продовжує військову службу на посаді начальник штабу, перший заступник начальника військової частини.

На період липня 2014 року свідок безпосередньо на териконі не перебував. Однак зазначив, що військовослужбовці протягом 8 днів повинні були використати інженерну техніку та “обкопатися”. Також наголосив, що виїздили авто з продуктами та боєприпасами. Коли ж адвокати задавали уточнювальні питання, а чи є підтвердження, що екс-бійці мали необхідну техніку, або ж, про те чи отримали провіанти, свідок повідомляв “точно не скажу”.

Обвинувачувальні виступили із доповненням та зазначили, що на весь батальйон у них було три лопати, спеціальної техніки для копання окопів не мали. Окоп викопали для себе за допомогою сокир та касок. Однак зважаючи на породу (нагадаємо, що це був терикон), глибина була максимум 1,3 метри. Бліндаж зробили із підручних каменів та порожніх ящиків від боєприпасів.

Щодо грошового забезпечення, то екс-солдати підтвердили, що гроші надходили, але на карти. Зокрема отримували смс-повідомлення про зарахування. Харчового чи речового забезпечення не було.

Також було уточнення від адвоката Якіної, яка запитала як трапилося, що коли суд надав запит щодо обвинувачуваного Мусієнка, то у військовій частині повідомили “не призвався і в АТО не відправляли”. Пояснити цього свідок не зміг.

По завершенню допиту свідка, суд заслухав клопотання трьох обвинувачуваних – Січкуна, Сої та Бебнєва щодо того, аби під час наступного засідання також брати участь у провадженні через онлайн зв’язок із Тернопільського міського суду. Хлопці повідомили, що через погані погодні умови, їм складно дістатися Володимира-Волинського.

Наступне засідання відбудеться 22-го лютого 2018 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер