<

Володимир-Волинський має усі шанси стати туристично привабливим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:08 | 13.05.2017 / Володимир /
Перегляди
5
/ коментарі 3

12-го травня у Володимир-Волинській міській раді пройшов круглий стіл на тему: “Реалізація грантових туристичних та інвестиційних проектів на Волині”. Ініціатором проведення круглого столу виступив керівник спортивно-туристичного клубу “ANTAR” Тарас Сиротюк. На зустріч завітало чимало гостей з Луцька, які розповіли про свій досвід у написанні та реалізації грантових проектів.

Про проект “Створення інформаційного комплексу в сфері транскордонного екологічного туризму в Єврорегіоні Буг” розповідала його координатор Катерина Шкльода.

Туризм, а особливо екологічний туризм це річ, яка дуже довго окупається. Тож вкладати великі суми підприємцям, приміром в інфраструктуру, маркування маршрутів є дуже затратним. Тому важливо залучати європейські кошти, наприклад, беручи участь у транскордонних проектах. У ході реалізації проекту

“Створення інформаційного комплексу в сфері транскордонного екологічного туризму в Єврорегіоні Буг” було створено туристичний кластер “Полісся”, який ми на сьогодні розвиваємо. За європейські гроші було промарковано шляхи у трьох національних природних парках Волині, було створено три центри туристичної інформації і туристичного спорядження, закуплено велосипеди і каяки”, – розповідає Катерина Шкльода.

В Європі надзвичайно популярним є екологічний туризм, тому актуальним було б створення на Волині кількох пішохідних міжнародних переходів, якими б користувалися велотуристи та мандрівники з палатками. Що ж до Володимира-Волинського, то тут можна працювати у розвитку трьох видів туристичної діяльності, зокрема, вело туризм, каякінг та скандинавська ходьба (англ. nordic walking).

“Активний туризм на Волині представлений дуже слабко, а у Володимирі-Волинському не представлений фактично взагалі. Окрім роботи у напрямку велотуризму, каякінгу та скандинавської ходьби, ми б хотіли створити великий туристичний шлях, який брав би початок з Володимира-Волинського і мав би протяжність 300 і більше кілометрів й поєднував би історичні об’єкти. У Володимирі-Волинському, за умови участі у грантових проектах за європейські гроші, можна створити центр туристичної інформації, промаркувати туристичні маршрути, яких поряд з містом багато, а також закупити спорядження, яке можна здавати в оренду туристам спочатку безкоштовно, а потім передати в муніципальну власність, щоб виручені гроші з оренди потрапляли у місцеву казну”, – розповідає керівник спортивно-туристичного клубу “ANTAR” Тарас Сиротюк.

Втім, зазначили присутні на заході, основною частиною роботи з розвитку туризму у Володимирі-Волинському має бути робота з інформаційного поширення атракцій та туристичної складової міста в інтернеті та, зокрема, у соціальних мережах.

У підсумку ініціатори проведення круглого столу залишилися задоволені, адже головним завданням було донести до присутніх, що залучення іноземних інвестицій може стати початком формування Володимира-Волинського як туристичного центру.  Відомо, що пропозиція створює попит, тож громаді міста слід активно займатися розвитком цікавих для туристів напрямків відпочинку.

За інсайдерською інформацією, подібні зустрічі проходитимуть і надалі, тож хотілося б на таких зустрічах побачити більше представників громадських організацій та активних діячів міста, яким не байдужий розвиток міста не лише у соціальних мережах, а й на ділі.




коментарів: 3
  1. “Відомо, що пропозиція створює попит”

    напевно все навпаки спочатку попит а потім вже пропозиція

  2. шо знов круглі столи? коли вже припинять у тому володимирі дурницми займатись – круглі столи, посіделки з підприємцями і нічого більше

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця