<

Володимир-Волинський інклюзивно-ресурсний центр зможуть відвідувати діти з ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:03 | 15.08.2018 / Володимир /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

15-го серпня у Володимир-Волинському інклюзивно-ресурсному центрі «Жовта парасоля» відбулася зустріч голів навколишніх ОТГ з керівництвом закладу для дітей з особливими потребами. Мета зустрічі – обговорити можливості відвідування центру особливими дітьми, що проживають в місцевих ОТГ. 

Ініціатором зустрічі виступила команда народного депутата Ігоря Гузя, оскільки в приймальню нардепа неодноразово зверталися жителі територіальних громад, які хотіли б, щоб їхні діти відвідували інклюзивно-ресурсний центр.

За словами директора центру Олени Токарєвої, на сьогоднішній день найбільшою проблемою закладу є мала чисельність штату та нестача спеціалістів.

“У першу чергу ми повинні забезпечити необхідні умови особливим діткам, а далі займатися їхнім розвитком та соціальною адаптацією. Якщо в нас буде достатня кількість штату, то ми зможемо прийняти навіть 100 особливих діток”, – розповіла Олена Токарєва.

Нагадаємо, що інклюзивно-ресурсному центру «Жовта парасоля» було виділено додаткові приміщення для роботи з дітками. Міська влада постійно здійснює фінансову підтримку центру. До фінансової підтримки долучається і народний депутат України Ігор Гузь. Центру не було б без праці батьків. Так нещодавно силами батьків тут був облаштований живий куточок, де діти можуть погратися та подоглядати за тваринками.

“Ми хотіли б аби особливі дітки з району мали можливість відвідувати цей чудовий центр. Народний депутат Ігор Гузь і надалі сприятиме у тому, щоб центр розвивався”, – зазначив помічник нардепа Андрій Бокоч.

У підсумку зустрічі усі представники ОТГ згодилися співпрацювати з «Жовтою парасолею», тож по приїзду на місця вивчать ситуацію в громадах і встановлять кількість дітей, які мають бажання відвідувати інклюзивно-ресурсний центр. Надалі питання фінансування центру громадами буде виноситися і обговорюватися на сесіях ОТГ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер