<

Володимир-Волинську школу-інтернат відстоюють у Міністерстві освіти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:30 | 6.12.2017 / Володимир / , /
Перегляди
4
/ 1 коментар

6-го грудня у Київ на зустріч з міністром освіти Лілією Гриневич поїхали директор школи-інтернат Валентин Вірковський та Ярослав Матвійчук, перший заступник міського голови. Зустріч з Міністром організував народний депутат України Ігор Гузь.

“Одне із питань, яке турбує багатьох батьків у Володимирі-Волинському – збереження повноцінного фінансування Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату, де навчаються їх діти. Аби добитися підтримки закладу, сьогодні разом із директором школи-інтернату Валентином Вірковським та першим заступником міського голови Володимира Ярославом Матвічуком зустрілися із Міністром освіти Лілією Гриневич.

Міністр дала зрозуміти, готова максимально допомагати школі-інтернату для збереження досвідченого колективу, а також фінансування програм підготовки дітей та молоді у спортивному, природничому та інших напрямках. Це один із найкращих закладів такого профілю не тільки на Волині, а й в Україні, тому він повинен мати належне забезпечення.

Отож, наразі спільно із представниками Міністерства освіти та науки розробляємо механізм співфінансування школи-інтернату із різних бюджетів. Запевняю батьків та персонал закладу – все буде добре)” – повідомив у Фейсбук Ігор Гузь.

Нагадаємо, що у зв’язку із реформою освіти, 30-го листопада на зустрічі із колективом навчального закладу та батьками учнів, Людмила Плахотна розповіла, що область вже не може у наступному році фінансувати заклад, на рік утримання якого потрібно 29 мільйонів гривень. Крім того, спостерігається недотримання правила 70/30, коли тільки 30% учнів можуть бути набрані з міста та прилеглих територій. Вона зазначила, що фінансування можна зберегти, якщо прибрати поступово дошкільну і початкову ланку та перепрофілювати заклад у ліцей. Проте батьки виступили проти такої ініціативи обласної влади.  Вони звернулися до народного депутата Ігоря Гузя з проханням про підтримку.




один коментар
  1. Як виявилося Плахотна взяла на себе роль “толкувателя законів”! Будемо мати надію, що Гриневич поставить на місце казуіста, а облрада і міськрада підтримає провідний заклад регіону!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер