<

Володимир-Волинську необхідне нове кладовище

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:52 | 2.07.2015 / Володимир /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

2-го липня виїзне засідання обласної комісії з питань інвентаризації земель провів у Володимир-Волинській міській раді заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук. Міську владу на цьому засіданні представляв перший заступник міського голови Микола Веремчук. На обговорення різних служб та підрозділів влади було винесене одне, але дуже важливе питання – створення умов для облаштування міського кладовища.

Перемовини про передачу у користування громади частини земель, що належать до складу військового полігону тривають з Міністерством оброни України вже кілька років.  Микола Веремчук на карті представив учасникам зборів ділянку розміром 50 гектарів, на північ від дороги Устилуг-Рівне, яку неодноразово просили виділити під місце останнього спочинку мешканців міста. Ця ділянка у зв’язку з вилученням земель уже давно відмежована від полігону – повідомляє сайт Володимир-Волинської міської ради

Виробничі приміщення птахофабрики, які на ній розташовані, займають невелику частину, до найближчих житлових будинків відстань більш, ніж 2 кілометри, при санітарних нормах 500 метрів. А ще, зазначив представник санепідемстанції Валерій Онищук, коли поблизу цієї ділянки будували полігон твердих побутових відходів, робили аналіз висоти грунтових вод, тож уже достеменно відомо, що підземні води кладовище не забруднюватиме. Що ж стосується відкритих водойм, то і річка, і озеро Лісне перебувають на безпечній відстані.

В ході інвентаризації земель цю ділянку визнали такою, що неефективно використовується. Державного акта на неї за часів незалежності виготовлено не було. Аби все відбувалось по закону – пропоную військовому з’єднанню розпочати процедуру виготовлення документації на цю конкретну ділянку. Вона і надалі належатиме до земель державної власності , але після належного оформлення її можна буде передати у користування громади, – вніс конкретні пропозиції начальник Управління Держземагентства у області Василь Василенко.

І коли представник військових заперечив, мовляв, коштів на це Міноборони не виділило, Сергій Кошарук запропонував міській владі подумати, чи зможуть знайти кошти у бюджеті. «Загалом, місто планує на будівництво та облаштування кладовища використати близько 2 мільйонів гривень, а отже, і кілька тисяч на оформлення акта потрібно віднайти», – підсумував він.

Заступник голови ОДА попросив унести до протоколу зборів ряд доручень різним обласним службам, аби пришвидшити цей процес. Кім того, він попередив, аби уже паралельно з виготовленням документів розпочинати процедуру громадського обговорення цього будівництва кладовища, як цього вимагає законодавство. Втім, сумнівів у його необхідності немає, адже на діючому Федорівському лишилось надто мало місця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер