<

Володимир-волинські правоохоронці затримали телефонного шахрая

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:25 | 26.11.2014 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

– Бізнес на телефонному шахрайстві організували двоє жителів Червонограда Львівської області, – розповів начальник управління карного розшуку УМВС України у Волинській області Геннадій Єпіфанович. – Один із них, перебуваючи у місцях позбавлення волі, телефонував громадянам і казав, що їхні родичі потрапили у міліцію, а його спільник приїздив, аби забрати гроші за допомогу, так би мовити, підозрюваним у вчиненні тих чи інших правопорушень.

До чергової частини Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області надійшло повідомлення від місцевої жительки, яка розповіла про те, що до неї зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що її син перебуває у відділку міліції, а для того, щоби його випустили, необхідно передати посереднику 4,5 тисячі доларів.

Працівники міліції негайно виїхали за адресою проживання заявниці. Тож завдяки оперативності вдалося затримати 18-річного хлопця, якому жінка повинна була передати вказану суму.

– У ході проведення досудового розслідування було встановлено причетність молодика до ще трьох аналогічних випадків, під час яких людей вже було ошукано. Загалом шахраї обдурили волинян на загальну суму 60 тисяч гривень, – відзначив Геннадій Єпіфанович.
За даними фактами слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

А тим часом правоохоронці вкотре нагадують волинянам: у жодному випадку, отримавши такий дзвінок, не передавайте зловмисників гроші, а телефонуйте на лінію 102. Завдяки вашій пильності та оперативним діям правоохоронців шахраї, які намагаються нажитися на «чужій біді», будуть покарані.

Аліна МАТУСЕВИЧ,
Володимир-Волинський МВ УМВС України




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер