<

Володимир-Волинська РДА незаконно передала в оренду понад 19 гектарів землі заповідника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 3.11.2021 / Володимир / , /
Перегляди
3353
/ Коментарі відсутні

Держекоінспекція у Волинській області під час проведення планової перевірки додержання вимог природоохоронного законодавства виявила факт незаконної передачі в оренду приватній особі земельної ділянки ландшафтного заказника місцевого значення «Мочиська», яке у 1993 році було передано під охорону ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство». Зазначений об’єкт загальною площею 127 га.

Інспектори встановили, що Володимир-Волинська районна державна адміністрація у 2017 році надала право оренди приватній особі для рибогосподарських потреб  на частину  земельної ділянки природно-заповідного фонду загальною площею 19,1889 га, яка входить до складу заказника “Мочиська” – повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області. 

Відповідно до вимог Положення про ландшафтний заказник місцевого значення “Мочиська”, забороняється передача території заказника у господарське використання.

Згідно зі ст. 51 Водного кодексу України, водні об’єкти, що розташовані в межах територій та об’єктів, що перебувають під охороною відповідно до Закону України “Про природно-заповідний фонд України”, не підлягають передачі у користування на умовах оренди для рибогосподарських потреб. 

Держекоінспекція готує відповідні звернення до Волинської обласної ради, Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної прокуратури про приведення правочину щодо прав на земельну ділянку природно-заповідного фонду відповідно до вимог природоохоронного законодавства.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер