<

Володимир-Волинська міська рада скликала комісію з нарахування збитків завданих цукровим заводом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:03 | 9.12.2016 / Володимир /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Засідання комісії по визначенню збитків власникам землі та землекористувачів відбулось у міській раді Володимира-Волинського 8-го грудня. Основне питання – визначення суми збитків та механізму відшкодування власниками ТзОВ ЦЗ “Володимирцукор”. Присутній на засіданні представник заводу повідомив, що претензії посадовців міської ради є не обгрунтованими.

“Виходить яка ситуація – земельна ділянка площею орієнтовно 19,5 гектарів, на якій розташовані будівлі, перебуває у праві власності цукрового заводу “Володимирцукор”. Володимир-Волинська міська рада не може використовувати земельну ділянку в своїх інтересах, натомість стаття 206 Земельного кодексу гласить, що використання землі в Україні є платним. Оскільки землекористувач не сплачував плати за землю, то направлялись неодноразово звернення від міської ради до всіх можливих і не можливих контролюючих органів.

Далі, говоримо про те, що земельна ділянка протягом цього періоду використовувалась, то ми могли б з неї отримувати прибуток. Оскільки право власності на приміщення було зареєстровано 23-го жовтня 2013 року. Дата для початку обчислення збитків пропонується 6-те березня 2014 року, оскільки рішенням від неї зафіксована площа 19,5 гектарів. Вважаємо, що саме з цього періоду можна визначити за яку площу вони мали б сплачувати,” – розповів Олег Свідерський, заступник міського голови, секретар міської ради.

Нагадаємо, що за цей період єдиним державним контролюючим органом, який мав право реагувати на порушення земельного законодавства являлася Державна сільськогосподарська інспекція, але Постановою Кабміну було накладено мараторій на здійснення перевірок.

Для уваги членів комісії та запрошених запропонували розрахунок суми збитків, проект Акту про розрахунок суми збитків і проект Акту обстеження земельної ділянки. Згідно проекту розрахунку сума збитків становить понад 1,6 мільйони гривень.

“Станом на 23.10.2013 року нами було куплено лише 4 будівлі із 32, тобто 4 будівлі не є підставою, що ми орендуємо всі 19 гектарів. Інші будівлі були нами куплені починаючи з 6 грудня 2014-го року, коли й подавалися звіти по сплаті одного відсотку, як цього вимагає Податковий Кодекс. Відповідно до статті 623 Цивільного Кодексу встановлено чітко – при визнанні недоодержаних доходів, упущеної вигоди, враховуються заходи вжиті кредиторами щодо їх одержання. На даний момент міською радою ніяких, на нашу думку, заходів не вживалося. Підставою цього – договір не був наданий вчасно. Ні один наш працівник, ні директор цього договору не отримував і ніякого підпису про отримання не ставив.

Є ще питання щодо кореспонденції, що нам надсилалася, заявляю клопотання відповідно до затвердженого вами порядку – докладніше розглянути всю дану кореспонденцію. В даній кореспонденції допущений ряд суттєвих недоліків з боку міської ради. Для прикладу візьмемо листа від 8.06.2015 року в третьому абзаці, зважаючи на те, що станом на 29.05.2014 року наше підприємство володіло тільки 4 будівлями, а не всіма, як ви стверджуєте. Тоді документи ще не подавались і рішення міською радою не приймалося і тому підстави затвердити в 10-денний термін технічну документацію не могли бути подані. На 2014-й рік ми ще немали документів і що ми могли затверджувати, яку документацію?” – висловив свою позицію представник цукрового заводу Олег Миселюк.

Також представник цукрового заводу акцентував увагу на листі, що надійшов від міської ради 17-го жовтня 2016 року та процитував один абзац: “крім того відомо, що вами відчужена частина будівель, які належали вам на право власності по вулиці Луцька,230.” Олег Милелюк запитав, звідки посадовцям міської ради було відомо про відчуження будівель, коли відчуження даних будівель відбулось лише 24-го жовтня 2016 року, тобто через тиждень після листа.

“Ця земельна ділянка належала ВАТ ” Володимир-Волинський цукровий завод” і ми купили тільки 4 будівлі. На наступний рік ми подали звіт в податкову і ми заплатили 1%, як вимагає Податковий Кодекс до укладення договору з органом місцевого самоврядування. 1% від вартості земельної ділянки на котрій знаходяться будівлі. Площа ділянки вказується в технічному паспорті і згідно цієї площі та нормативно-грошової оцінки даної земельної ділянки ми і сплачували, до прийняття рішення міської ради наданням нам її в оренду,” – додав Олег Миселюк.

Обговорення позицій сторін тривало близько години часу та до спільного рішення все таки дійшли. Проекти Акту про розрахунок суми збитків і Акту обстеження земельної ділянки будуть подані на розгляд міського виконавчого комітету. Після їх затвердження на засіданні міськвиконкому надішлються ТзОВ ЦЗ “Володимирцукор” та якщо в 10-денний термін не буде відповіді про визнання збитків, то міська рада подасть до суду на відшкодування завданих збитків.

На завершення засідання Олег Миселюк відразу повідомив, що ті збитки, які оголошує міська рада, підприємство не визнає та готові зустрітись у судовій залі.




коментарів: 3
  1. І скільки років вже продовжується цей цирк з цукровим заводом,думаєте ,що в банедитсько-злодійскій краіні щгось змінилось після двох революцій ,а нічогісінько ,як крали так і крадуть ,як були взятки так і залишились і з цукровим все буде як є .

    • дивно , чому чиновеики міськвиконкому спали і нічого не робили суттєвого на протязі багатьох років , пане Свідепський , ну писали листи , ну сплескали язиками , а де ваші позовні заяви до судів , де публікації в серйозних республіканських виданнях , де звернення ваших однопартійців в Верховній Раді з високих трибун , де журналіські розслідування , які повинні бути проведені з вашої подачі , так і скажіть -спали , а термін позовної давності до суду по таких справах невеликий …

  2. Як завжди в Україні хабарі рулять!! хто взяв хабаря молодець і хто дав хабаря молодець!! Героям слава!! То курва мабуть Путін винуватий!! понаучував…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок