<

Володимир-Волинський та 5 ОТГ району розпочали роботу над спільним проєктом для боротьби з раком у населення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:58 | 14.08.2019 / Володимир / , /
Перегляди
174
/ Коментарі відсутні

13-го серпня у приміщенні міського виконавчого комітету відбулася зустріч представників Володимир-Волинської міської ради та представниками 5-ти ОТГ району: Зарічанської, Зимнівської, Устилузької, Війницької та Оваднівської. Під час зустрічі обговорили можливість реалізації спільного проєкту, який покликаний зменшити смертність населення району від раку, виявляючи хворобу на ранніх стадіях.

Це перший досвід міжмуніципального співробітництва між містом і ОТГ. Назва проєкту, над яким сторони працюватимуть разом «Партнерство громад для створення комплексу профілактично-діагностичних заходів по ранньому виявленню онкологічних захворювань жителів Володимир-Волинського субрегіону».

Оскільки у Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанні обслуговують жителів міста та Зарічанської, Зимнівської, Оваднівської, Устилузької та Війницької громад району, то на його базі у разі успішності проєкту буде створено центр діагностики онкозахворювань.

Як розповіла начальник міського відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Любов Саць, проєкт майже готовий. Якщо все вдасться, зазначила вона, то завдяки спільній плідній роботі є можливість залучити кошти програми U-LEAD та виграти конкурс на секторальну підтримку.

В рамках проєкту пропонується закупити для потреб мешканців міста та району, які лікуються у Володимир-Волинській лікарні, мамограф, УЗД-апарат та біохімічний аналізатор.

Загальна вартість проєкту складає близько 7 мільйонів 700 тисяч гривень. Ініціатори проєкту повинні профінансувати його на 20%. Ці відсотки розділили в залежності від кількості пацієнтів від кожної ОТГ і міста, пролікованих за 2018 рік у місцевій лікарні. Ще 80% – це грантові кошти.

Голови та представники ОТГ після доповіді заступника головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Наталії Філімонюк зазначили, що цей проєкт дійсно потрібний і «важливіше здоров’я громадян, ніж дороги», тому запевнили, що підтримають його фінансово.

Під час зустрічі було вирішено у найближчі терміни створити робочу групу та зібрати необхідні документи, для того, щоб подати проєкт вчасно і залучити грантові кошти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер