<

У Володимирі-Волинському перевіряли, чи продають на ринку піротехніку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:18 | 11.12.2019 / Володимир / , /
Перегляди
50
/ 1 коментар

11-го грудня на Володимир-Волинському госпрозрахунковому ринку рятувальники спільно з правоохоронцями провели рейд з виявлення продажу піротехнічних засобів. Зазначимо, що продавати піротехніку на ринках заборонено.

Під час рейду проводили профілактичні бесіди з продавцями та роздавали інформаційні листівки.

“З настанням новорічних свят здійснюється перевірка продажу піротехнічних засобів побутового споживчого призначення в не призначених для цього місцях.

Це світлові, шумові та світло-шумові засоби: петарди, бенгальські вогні, салюти та феєрверки. Рейди з виявлення таких місць продажу проводяться кожного року”, – каже Роман Андрієвський, провідний фахівець Володимир-Волинського МРВ УДСНС України у Волинській області лейтенант служби цивільного захисту.

За результатами спільного рейду незаконних місць реалізації піротехнічних засобів побутового споживчого призначення не виявлено.

Правоохоронці зазначають: проведення заходів піротехнічними виробами спеціального призначення здійснюються виключно зареєстрованими суб’єктами господарювання, які мають необхідні документи на право виконання небезпечних видів робіт.

Рятувальники наголошують: використання піротехнічних виробів побутового споживчого призначення та власного виробництва на території міста Володимира-Волинського заборонено.

Рятувальники нагадують, де саме забороняється проведення професійних феєрверків:

  • у місцях, відстань яких менша ніж 100 метрів до потенційно-небезпечних обєктів, підприємств, місць продажу та зберігання паливно-мастильних матеріалів, будинків, лікарень, шкільних та дошкільних установ, дитячих будинків-інтернатів, будинків-інтернатів для громадян похилого віку, житлових будинків;
  • на мостах, шляхопроводах, транспортних магістралях, нафто-, газопродуктопроводах, тощо;
  • цвинтарях.

Нагадаємо, продавати піротехніку на ринках заборонено.

Продаж побутових піротехнічних виробів у спеціалізованих відділах (секціях) підприємств із універсальним асортиментом товарів дозволено тільки на верхніх поверхах торговельних приміщень за умови виконання Правил пожежної безпеки в Україні.  

На нижніх поверхах таких торговельних підприємств у вітринах і на стендах можуть розташовувати муляжі побутових піротехнічних виробів, які не мають усередині піротехнічного складу.

Окрім того, згідно з правилами, заборонено розміщувати спеціалізовані підприємства з продажу побутових піротехнічних виробів у будинках, де є громадські заклади, продавати їх без захищення гнотів ковпачками, плівкою або пакуванням.

Водночас піротехніка повинна бути з паспортом, який засвідчує відповідність побутового піротехнічного виробу вимогам нормативної документації.

Також заборонено продавати піротехнічні вироби без інструкції із застосування. Вона повинна бути на упакуванні, а коли текст не вміщається, то її додають окремо

Зокрема, ст. 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів передбачає штраф від 35 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією самих піротехнічних засобів.

Також правоохоронці звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки при поводженні з піротехнікою: не використовувати петарди та салюти в стані алкогольного сп’яніння, не давати їх неповнолітнім.




один коментар
  1. Ви перевірте магазин Арсен, що на Драгоманова, тут маленька дитина спокійно купуєті петарди, до біди не далеко…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа