<

Володимир-Волинський – друге місто після Києва, у якому показали унікальний проект «Княгиня Ольга. Мальована стрічка»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:51 | 6.05.2019 / Володимир / /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні

6-го травня у фойє культурно-мистецького центру у Володимирі-Волинському презентували історично-мистецький проект «Княгиня Ольга. Мальована стрічка». Це 21 графічна робота, яку створили українські художниці. Разом ці картини утворюють комікс про життя княгині Ольги.

«Княгиня Ольга. Мальована стрічка» – це продовження першого грандіозного мистецького проекту, який був присвячений Анні Ярославні.

Над малюнками працювали 21 художниця. Це професійні автори, серед яких і художниця з Володимира-Волинського Тетяна Токарева-Асмолкова. За основу проекту взяли поему Марії Морозенко «Княгиня Ольга».

“У цьому році для головної героїні обрали нове і дуже сильне ім’я єдиної жінки-правительки в історії держави княгині Ольги. До робіт були вимоги: всі вертикальні, кожна худжниця вибрала етап з життя княгилі Ольги, який дослідила. Домовилися малювати графічно в чорно-білих кольорах. Малювали на акварельному папері або папері для креслення на форматі А3. Ці роботи сканувалися, доповнювалися червоним кольором, а потім були збільшені та роздруковані”, – розповіла Тетяна Токарева-Асмолкова.

Мисткиня зазначила, що на своїй картині намалювала юного князя Володимира, якого в народі прозвали «ясне сонечко». Княгиня Ольга на картині показує напрямок, за яким слід іти в житті юному князю.

Чому саме княгиня Ольга? А тому, розповіли присутнім на мистецькому заході, що жоден з правителів у літописах не удостоївся отримати так багато місця як княгиня Ольга. Її згадують також європейські і візантійські хроніки.

Також, розповіла пані Тетяна, було виготовлено набір листівок, книжок і закладок з «Мальованою стрічкою». Вперше демонстрували мистецький проект в Національному музеї літератури у Києві. А другим містом, яке прийняло виставку, став Володимир-Волинський.

За словами художниці, також проекту цьогоріч взялася допомагати її подруга і знана в мистецьких колах людина Ольга Гудим.

Виставка у фойє культурно-мистецького центру триватиме то 24 травня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер