<

Як не погладшати і підтримати спортивну форму на карантині: поради відомих тренерів з Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 21.04.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
60
/ коментарі 3

Зазвичай після святкових застіль у більшості з нас виникає думка про те, що варто було б сісти на дієту, зайнятися спортом, аби «скинути» набрані за свята кілограми. Але зробити це традиційно – піти в спортзал або ж побігати на стадіоні – через карантин не є можливим.

Тож як це зробити ефективно, без шкоди для здоров’я в домашніх умовах, дізнавалися у відомих тренерів Володимира-Волинського.

Андрій Бурцан, тренер спортивного клубу «Atlant»

“Особисто я переношу карантин просто. Коли маєте будинок на землі і територію біля нього, то вам ніколи не буде сумно!”, – розповів Андрій Бурцан.

Щодо тренувань під час карантину, то в Андрія, як він розповів, є великий досвід в цьому питанні, тому що його старт і знайомство зі спортом почалось саме вдома.

“Тут у мене є турнік, бруси, саморобна штанга, гирі і, звісно, бутлі з водою, з якими теж можна тренуватись.

Проводжу тренування в режимі онлайн. У мене готова база відеовправ з власною вагою тіла і підручними матеріалами, також детальне пояснення до них”.

Вже при знайомстві з людиною тренер підбирає оптимальні вправи, а також дає рекомендації по харчуванню, “плюс, як бонус, – готові рецепти смачних страв з розрахунком калорій. Адже правильний підбір калорійності раціону – це ваш результат, якого ви хочете добитись (худнути чи набирати вагу)”.

Як пояснює Андрій Бурцан, треба розуміти, що заняття у спортзалі дають трішки більший ефект за рахунок більшого спектру навантажень і психологічного стану, який допомагає швидше та якісніше налаштуватись на робочий лад. Але для того, щоб підтримувати форму, бути у тонусі і відпрацьовувати складні техніки вправ, то домашні умови для цього ідеальні, говорить тренер.

«Найважливіший крок – це просто встати з ліжка, крісла, дивану і почати працювати»

“Ну, найперше, треба задатись ціллю і мотивацією до якої ви йдете (це може бути фото відомих людей з класною фігурою чи просто хочеться побачити у дзеркалі бажані кубики пресу).

Так, з ціллю розібрались і мотивації маємо вагон! Тоді переходили до наступного етапу: розібратись з вправами, які можна і потрібно виконувати у домашніх умовах. Цю інформацію можна знайти у інтернеті, її там дуже багато, або ж, якщо самі не справляєтесь, завжди можете звернутись до мене, часу зараз багато і тому можу допомогти з цим.

І наступний, найважливіший крок, це просто встати з ліжка, крісла, дивану і почати працювати!

Повірте, що результат, який ви будете бачити, і тонус м’язів, який ви будете відчувати, дадуть вам бомбезне самопочуття і ще більше натхнення працювати над собою!”.

ТОП-5 корисних звичок, які потрібно виробляти, згідно рекомендацій Андрія Бурцана:

– Тренуйтесь хоча б 30 хвилин на день.
– Дотримуйтесь раціонального і збалансованого харчування.
– Не забувайте пити воду, підтримувати нормальний баланс води.
– Дотримуйтесь режиму сну (не засинати в 3-4 ночі і спати до обіду).
– І не забувайте про саморозвиток, читайте книжки, вирішуйте логічні завдання, та пам‘ятайте, що розум – це найсильніший м’яз!


Андрій Крамик, тренер спортивного клубу «Atlant»

“Ми (спортивний клуб “Atlant”) одні з перших відправились на карантин, аби не наражати людей та себе на небезпеку.
І що ж. Я вдома. Як і всі встиг поприбирати, перескладати речі разів з десять, прочитати ті книги, до яких не доходили руки, купив ще море інформації в провідних фітнес-тренерів (блогерів), що стосується моєї професійної сфери, аби підвищувати свій рівень”, – розповідає тренер Андрій Крамик.

Як зазначає тренер, він задумався про тих людей, які завжди хотіли почати тренуватися, але не наважувались, або ж боялись.

” Та і в більшості не кожна людина має кошти, щоб займатись в залі чи тренуватись з тренером. Інколи батьки не завжди можуть дати дітям те, що вони хочуть. То чому б мені, маючи знання,  певний досвід, не поділись ним? Так і почав тренувати людей онлайн”.

Крамик спершу зробив опитування для того, аби побачити, яка кількість людей відгукнеться на пропозицію.  Часто запитували, чи це щось коштує. “Пояснював що протягом усього карантину я роблю тренування онлайн безкоштовно“.

“Я хочу максимально залучити молодь до спорту.
Одного разу в мене запитали:
-Крамик, ти хочеш все місто підсадити на спорт?
На що я, не замислюючись, відповів:
-Так, краще нехай все місто сидить на спорті та здоровому образі життя, ніж на корку, голці та дозі. Тому що гіршого нема в житті, аніж знати, що ти можеш в цьому житті гори вернути, мати шалений потенціал, але все топити в чарці“.

Багато хто з мешканців міста відгукнувся на заклик Андрія Крамика. За його словами, люди писали слова вдячності, і це неймовірно приємно.

“Це мотивує рухатись вперед”, – розповів Крамик.

Всі поради щодо того, аби не «піднабрати лишнього» за карантин, починаються, в першу чергу, з самодисципліни

“Окрім самодисципліни важливу роль має моральний фактор людей, те, як вони ставляться до карантину, чи є у них хобі, якісь обов’язки.
Тому що найбільш страшна штука, як на мене, – бездіяльність. Коли просто лежиш на дивані, то рука сама тягнеться за солоденьким, тому що ну так вже його хочеться”.

Вага наша збільшується від профіциту калорій, а втрачається від дефіциту, говорить Крамик.

“Все елементарно просто. Нема чарівних пігулок. НЕМА“.

Основні правила здорового тіла від Андрія Крамика:

– здоровий 7-8 годинний сон;
– правильне збалансоване харчування (найкраще – складати план харчування на день);
– тренування бодай 3 рази на тиждень по 1-1,5 год. Більше не потрібно.
Запорука успіху проста. І в кожної людини своя.
Для мене це:
– бути впевненим у собі;
– сформулювати мотивацію досягнення бажаного результату;
– не зважати на перепони;
– побудувати план, як саме досягти цілі;
– уявляти бажаний результат;
– насолоджуватись сьогоденням, цікавитись майбутнім;
– відчувати себе завжди щасливим. І ділитись цим з іншими. Що я і стараюсь у своїх постах, сторіз.

“Дякую тим людям, які допомагають медійно мені в цьому. На сторінці пабліку “tvoe_vv” в інстаграмі хлопці постійно робили репости моїх тренувань, постів. Таким чином люди, які не бачили це в мене на сторінці, бачили в них.  Тому частина допомоги і від них була, за що дякую їм”.


Роман Дячок, «My jump dance school»

“Особисто для мене карантин виявився прекрасною нагодою себе підзарядити. Переконаний, що все робиться для того, щоб ми отримали певний досвід. Тож я “очищаю” себе, природу навколо і намагаюсь взяти максимум від цієї ситуації”.

Онлайн уроки, розповів Роман, проводять практично кожного дня о 16.00 на сторінці my_jump_dance_school в інстаграмі.

“Заняття ведуть мої найстарші учні з різних міст області і я”.

Топ-5 корисних звичок на час карантину від Романа Дячка:

1. Щоб не скинути чи не набрати зайвого під час карантину, потрібно скласти раціон харчування. У цьому найкраще допоможе дієтолог (професійний) – людина, яка  має уявлення про жири, білки та вуглеводи.
2. Корисна звичка – це однозначно читати, бажано тієї літератури, яка тебе “заряджає”!
3. Танці і карантин – надзвичайно поєднувані речі, так як для цього потрібні лише музика і ти. А для фрістайлу (те, на чому спеціалізуюся я) це дуже важливо відчувати!
4. Форму можна зберегти лише виходячи з зони комфорту – гуляти (багато), бігати, віджиматися, присідати… Та все, що завгодно, аби реалізувати енергію, яка накопичується!
5. Гарний настрій зберігається лише у свідомих людей, які уміють бачити. А це люди лише ті, котрі медитують, моляться, виконують певні практики, спостерігають за тишею,  танцюють, співають, малюють… У кожного своя медитація.




коментарів: 3
  1. 《Буг》, дякую за мотиваційну статтю. Отримано заряд позитивної енергії.
    Поради опрацюємо.

  2. Ух ти вони як артисти з крутого бойовика я навіть не знав що в вв є такі спортивні силачі дякую за мотивацію обовязково спробую піти до них на тренування після свят

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок