<

Володимир-Волинська поліція закликає громадян дотримуватись карантинних обмежувальних заходів, а інакше – штраф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:48 | 18.03.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
3
/ коментарі 2

У зв’язку з карантинними заходами на території України до 3-го квітня правоохоронці Володимира-Волинського наголошують на дотриманні обмежувальних заходів та звертають уваги на зміни у законодавстві.

Зокрема, 17-го березня Верховною Радою прийнято Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), внаслідок Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнили статтею 44-3. Згідно неї:

“Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених ЗУ “Про захист населення від інфекційних хвороб”, іншими актами законодавства, а також рішеннями органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями – тягне за собою накладання штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.”

У Володимир-Волинському відділі поліції нагадують: працівникам поліції надано право складати протоколи про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачена статтею 44-3 КУпАП.

Як повідомляв БУГ, 17-го березня також був прийнятий закон про протидію поширенню коронавірусної інфекції в Україні, яким передбачено суворе покарання за порушення режиму карантину і за недотримання санітарних норм.

Пізніше стали відомі деталі: українців, які можуть бути інфіковані коронавірусом, за порушення карантину штрафуватимуть до 34 тисяч гривень.

Нагадаємо, на усій території України встановлено карантин з 12-го березня по 3-тє квітня.

Раніше БУГ повідомляв про заборону роботи ринків на час у Володимирі-Волинському, закриття торгівельно-розважального центру «FORest» у Нововолинську, закриття шкіл і дитячих садочків на час карантину у Володимирі-Волинському та районі, також у Іваничах.

Читайте також: Пересування, харчування, заборони та штрафи: як поводитись українцям на карантині




коментарів: 2
  1. В такий тяжкий час для українського народу, у нас,- рішеннями органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями – тягне за собою накладання штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.Це реальна допомога під час карантину?

    • А як ви пропонуєте достукатись до людини,яка бродить по магазину,не купуючи нічого?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок