<

Володимир-Волинська лікарня повинна бути опорною – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:16 | 14.02.2020 / Володимир / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

З ініціативи народного депутата Ігоря Гузя разом із представниками Володимир-Волинського ТМО та міської влади Володимира в Києві відбулася нарада за участю міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької. Мета зустрічі – переконати, що комунальне підприємство «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» вправі стати ще одним опорним закладом у Волинському госпітальному окрузі.

Як повідомимив перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук, за інформацією міністра охорони здоров’я, лікарня Володимира у рейтингу медичних закладів Волинської області посідає п’яте місце.

При оцінюванні закладів враховували попит населення, гостроту випадків, функціональні потужності та ефективність.

“Тож , я вважаю, що комунальне підприємство «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» вправі увійти до складу багатопрофільних лікарень І рівня”, – зазначив у фейсбуці Ярослав Матвійчук.

Як відомо, рішенням кабміну Володимир-Волинський пропонується зробити, окрім Луцька й Ковеля, третім територіальним округом в області. Ігор Гузь переконаний, логічно, щоб і опорний медзаклад теж був у місті, йдеться на офіційній сторінці нардепа.

«Це місто – з тисячолітньою історією. Його пропонується зробити центром округу. Але без опорної лікарні воно може втратити цей статус.

Що стосується ситуації, коли Володимир-Волинське ТМО попередньо не увійшло у перелік тих медустанов, які визначили як опорні: все робиться втемну. Я розумію, що юридично – ви визначилися (звернувся нардеп до міністерки Зоряни Скалецької – ред.), й, можливо, праві. Проте в області жодного обговорення не було. Ви розуміли, що якщо воно буде, то буде шум, гам і все інше. Але, як на мене, це категорично неправильно. Я не кажу заберіть у когось. Але я народний депутат і про опорні заклади в області дізнався вже з рішення кабміну. Це – не нормально», – сказав Гузь.

Після цього парламентар звернувся до представників міністерства.

«Я би хотів, щоб на рівні області питання все ж обговорили. Ви приймаєте рішення – міністр, заступники, але, щоб не їхали до вас, повинні були б бути зацікавлені, щоб на місцях вирішили питання. На Волині голова адміністрації – з Луганська і працює всього два місяці, заступники – люди не місцеві (з Маріуполя, Чернівців). Ви теж не місцеві, то запитайте у нас, давайте сядемо й подискутуємо», – додав нардеп.

До слова, обґрунтування представників міста, чому у Володимирі ТМО повинно стати опорним, наступне:

  • Географічне розташування міста – поруч із держкордоном, на відстані 12 км розташований міжнародний перехід «Устилуг-Зосін», пропускна здатність якого за добу 8 тисяч осіб.
  • ТМО знаходиться в самому центрі зони обслуговування громадян населених пунктів, загальна чисельність яких становить понад 120 тисяч. Для надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги підприємство знаходиться у межах не більше 60 хвилин проїзду автомобільним транспортом з будь-якого кінця зони обслуговування.
  • На території Володимира-Волинського та Володимир-Волинського району дислокується три військових частини, функціонує три прикордонних застави Львівського прикордонного загону, відділення Рівненського зонального відділу військової служби правопорядку, розгорнуто ракетно-зенітний полк. В умовах повного розгортання військових з’єднань Володимир-Волинське ТМО надає медичну допомогу 12 тисячам військовослужбовців.
  • У місті функціонує обласна станція переливання крові.
  • У Володимирі-Волинському та прилеглих об’єднаних територіальних громадах (Зимнівській, Зарічанській, Устилузькій та Оваднівській), які включені в зону обслуговування КП «Володимир-Волинське ТМО», проживають понад 2 тисячі учасників бойових дій, біля ста інвалідів війни, 24 родини загиблих учасників АТО (ООС).

Станом на сьогодні відомо, що кабмін опорними закладами в області обрав Волинську обласну клінічну лікарню, Луцьку міську клінічну лікарню, Ковельське міжрайонне тероб’єднання, Нововолинську міську, Любомльську, Ратнівську і Камінь-Каширську центральну райлікарню.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок