<

Володимир-Волинська громада отримала 400 бланків посвідчень для багатодітних сімей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:54 | 9.04.2021 / Володимир / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Володимир-Волинська міська територіальна громада одержала 250 бланків посвідчень дитини з багатодітної сім‘ї та 150 бланків посвідчень для багатодітної сім‘ї.

Про це повідомляють на сайті міста.

До слова, посвідчення є документами, що підтверджують статус багатодітної сім’ї і дітей з такої сім’ї, та їх право на отримання пільг згідно із Законом України “Про охорону дитинства” та іншими актами законодавства. Дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років.

Звертаємо увагу батьків із багатодітних родин, що для оформлення посвідчень вони можуть звернутися у центр надання адміністративних послуг Володимира-Волинського за адресою вул. Устилузька, 17.

Для отримання статусу багатодітної сім’ї потрібно подати такі документи:

  • заяву про видачу посвідчень (від одного з батьків);
  • копії свідоцтв про народження дітей;
  • у разі народження дитини за межами України – копії свідоцтва про народження дитини з нотаріально засвідченим перекладом на українську мову;
  • копія свідоцтва про шлюб (крім батьків, які не перебувають у шлюбі);
  • копій сторінок паспорта громадянина України з даними про прізвище, ім’я, по батькові, дату видачі та місце реєстрації (якщо сім’я повна то двох батьків);
  • копії посвідки на постійне проживання батьків, якщо вони є іноземцями або особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах;
  • фотокарток (батьків і дітей) розміром 3х4 см.

Якщо діти, досягли 18 років і продовжують навчатися до вищезазначеного пакету документів додатково надати:

  • довідки із професійно-технічного, вищого навчального закладу (для осіб від 18 до 23 років, які навчаються за денною формою навчання);
  • довідки про реєстрацію місця проживання або перебування особи під час навчання (для осіб від 18 до 23 років, які навчаються за денною формою навчання).

Заступник начальника управління соціального захисту населення міськвиконкому Володимир Коломий інформує, що багатодітна сім’я – сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти – до закінчення закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Щодо одержання пільг, на які мають право багатодітні родини, звернутись потрібно до управління соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради за адресою вул. І. Франка, 8. Телефон для довідок: 2-47-26.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер