<

«Володимир на Волині» в українському перекладі: історичний музей презентував перевидання книги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 19.05.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
29
/ 1 коментар

18-го травня працівники Володимирського історичного музею імені Дверницького представили перевидання власного перекладу книги польського автора Броніслава Галіцького «Володимир на Волині», написаної в 1939-му році на польській мові.

Книга стисло, проте доволі інформативно розповідає про історію Володимира, починаючи від початку створення міста, закінчуючи початком Другої світової війни.

Співробітники музею вирішили, прочитавши книгу в оригіналі, перекласти її, щоб з нею міг ознайомитись кожен бажаючий житель міста.

Розповідав про переклад книги, а також коментував світлини сторічної давності директор місцевого музею Володимир Стемковський.

“Переклад історичної книги вдало співпав з планами перейменування міста Володимир-Волинський на Володимир, оскільки автор постійно використовує саме початкову історичну назву міста”, – підмітив директор.

Запрошені на презентацію гості вітали всіх з Днем музею й наголошували на тому, що важливість для суспільства будинків з історією важко переоцінити.

“Надзвичайно цінно, що в нашому музеї зберігаються сакральні зразки мистецтва нашого міста і не тільки”, – висловився начальник відділу культури та туризму міської ради Роман Віслобоков.

До слова, історичний музей Володимира найстаріший на всій Західній Україні.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер