<

Водоканал Володимира: в Україні знову дозволили відключати населення від компослуг за несплату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:41 | 28.08.2021 / Володимир / , /
Перегляди
518
/ Коментарі відсутні

Управління водопровідно-каналізаційного господарства у Володимирі вкотре звертається до боржників з проханням погасити заборгованість за користування послугами підприємства. Адже якщо у період карантину було законодавчо заборонено нарахування пені і штрафи за заборгованість за житлово-комунальні послуги та припинення надання таких послуг, то віднедавна в Україні офіційно зняли ці обмеження. 

Це стало можливим після внесення змін до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», – зазначають на сторінці водоканалу у фейсбуці.

Зокрема, із закону виключений пункт про те, що на період дії карантину і протягом 30 днів з дня його скасування забороняється припинення або призупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України в разі їх несплати або оплати в неповному обсязі. Згідно зі змінами, тепер заборона відключати споживачів комунальних послуг у разі наявності заборгованості діятиме тільки на період дії карантинних обмежень “червоного” рівня і протягом 30 днів після їх скасування. 

Таким чином, комунальні підприємства можуть відключати українців, які заборгували, від газу, водопостачання та інших видів комунальних послуг. Щоб відновити подачу комунальних послуг, споживачам доведеться не лише погасити заборгованість, а й оплатити послугу повторного підключення. 

Наразі Володимир знаходиться у “зеленій” зоні”, тому водоканал міста вкотре звертається до боржників, особливо тих, які мають кількатисячну заборгованість та не платять довгий час, розрахуватися з підприємством.

“Борг боржників становить 1 мільйон 77 тисяч гривень. Загалом, борг населення перед водоканалом – 4 мільйони 100 тисяч гривень. Для тих, хто не має можливості заплатити всю суму відразу, пропонується реструктуризація. У протилежному випадку, управління водопровідно-каналізаційного господарства буде змушене припинити надання послуг”, – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця