<

Водоканал Володимира так і не отримав анонсованих урядом 18,5 млн грн податкової заборгованості від уряду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:05 | 6.01.2022 / Володимир / , /
Перегляди
365
/ Коментарі відсутні

На засіданні обласної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики 22-го грудня була озвучена інформація про те, що Володимир отримав 18,2 млн гривень різниці в тарифах. Проте, обіцяних урядом коштів на оплату податкової заборгованості з різниці у тарифах для Володимир-Волинського УВКГ не надійшло.

Відповідні ресурси мали надійти на КП “Володимир-Волинськтеплоенерго” та Володимир-Волинське УВКГ. Про це інформує УВКГ на фейсбук-сторінці.

Кошти планувалося спрямувати на погашення заборгованості за природний газ для теплоенерго та оплату податкової заборгованості для місцевого водоканалу. Однак УВКГ їх не отримало. Це стосується не лише Володимир-Волинського водоканалу, а й інших підприємств водопостачання та водовідведення України.

Кабмін затвердив порядок надання громадам у 2021 році субвенції на погашення різниці між встановленими та ринковими тарифами на комунальні послуги. Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду 15-го грудня.

Зазначається, що верифікована заборгованість з різниці у тарифах становить 26,9 мільярда гривень, утім числі 4,45 млрд грн – по водоканалах. У законі передбачено коштом державних субвенцій з різниці у тарифах провести розрахунки по боргах. Та це стосується комунальних підприємств, які отримують послуги від державних енергетичних і газопостачальних підприємств.

Для водоканалу така урядова підтримка мала б суттєве значення, оскільки дозволила б використати гроші, які б мали йти на сплату податкового боргу, на модернізацію та оновлення обладнання, та стабілізувати фінансово-економічний стан підприємства.

Разом із тим, 45 водоканалів України вже підняли тарифи, при тому, що вони постачають у рази більше води ніж у Володимирі. Для прикладу, найвищі ціни на воду встановлені у Запоріжжі – 54,63 грн (без ПДВ) за 1 кубічний метр.

Також високі тарифи підготував для клієнтів КП Уманьводоканал – 47,92 гривні за куб м і КП Бердянськводоканал – 47,56 гривні. Податковий борг, на списання якого вони сподівалися, ляже додатковим тягарем і певною мірою погіршить їхнє фінансово-економічне становище.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер