<

Водохреще у Володимирі: як володимирчани пірнали у воду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:49 | 19.01.2023 / Володимир / , /
Перегляди
5303
/ Коментарі відсутні

19-го січня християни східного обряду традиційно на Водохреще пірнали у воду. Людей не спинила злива та відсутність рятувального пункту, який встановлювали у цей день на дитячому пляжі річки Луга у Володимирі.

Більшість людей, які прийшли “очиститися” вірять, що вода у цей день змиває гріхи та має цілющі властивості. І хоч церква та історики спростовують, що це є способом змити гріхи та давньою українською традицією, охочих пірнути в холодну воду було чимало.

Серед них були як молоді хлопці та дівчата, чоловіки та жінки, так і люди старшого віку. Більшість із них пірнали на Водохреще не вперше і вже мають багаторічний досвід.

До слова, цього року на дитячому пляжі річки Луга не проходили святкові організовані заходи освячування води, також не встановлювали і рятувального пункту, куди люди могли б зайти зігрітися ти випити теплого чаю.

Не злякала людей і дощова погода та відсутність морозів. Хоча більшість відважних пірнальників зізналися, що за мінусової температури купатися краще та відчуття “тепліші”, ніж у “сиру погоду”.

Читайте також:

На Водохреще в дощ у храмах Володимира освячували воду




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа