<

Водій, якого у селі Верба зупинили в стані наркотичного сп’яніння, не з’явився в суд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:05 | 5.01.2023 / Володимир / , , , /
Перегляди
870
/ Коментарі відсутні

30-го жовтня на вулиці Садовій у селі Верба Володимирського району зупинили чоловіка, який керував транспортним засобом «ВАЗ 2105», з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

У встановлений день засідання підсудний не з’явився, про причини неявки суд не повідомив, заяв та клопотань не подав.

Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 ПДР України. За це передбачена відповідальність ч. 1ст. 130 КУпАП. (адміністративна відповідальність настає за відмову особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції).

Відповідно до п. 2.5. Правил дорожнього руху України, водій повинен на вимогу поліцейського пройти в установленому порядку медичний огляд з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Згідно із законом, підсудний заплатить 17 000 грн. штрафу та залишитися без водійських прав строком на 1 рік.

Оскільки чоловік не з’явився на розгляді його справи суддя дійшов висновку про можливість розглянути справу по суті за наявними доказами.

Фото ілюстративне




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа