<

Влада Нововолинська ігнорує закон, – Анатолій Бідзюра під час судового процесу у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:20 | 3.03.2017 / Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
17
/ коментарів 10

2-го березня у приміщенні Володимир-Волинського суду відбулося судове засідання, на якому розглядався адміністративний позов Анатолія Бідзюри про визнання протиправними дій виконавчого комітету Новововолинської міської ради та безпосередньо міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова. 

Нагадаємо, що у своєму позові Анатолій Бідзюра просить суд визнати протиправними дії вищезгаданого колегіального органу та міського голови щодо відмови у наданні інформації на його запит від 11-го листопада 2016 року та зобов’язати відповідачів надати публічну інформацію, а саме рішень, що стосується виділення, у будь якій формі, житла, нежитлових приміщень, виділення коштів з міського бюджету тощо за період з 2007-го по 2016 роки.

Перед вступним словом Анатолій Бідзюра запропонував представникам відповідачів компроміс – якщо вони нададуть йому всі документи та опублікують всі рішення, які вказуються в позовній заяві, то позивач забере її з Володимир-Волинського суду. Представники відповідачів на це не погодились, наголосивши, що в них нема можливості виконати вимоги Анатолія Бідзюри, тим паче, що їм не зовсім зрозуміло, які саме рішення хотів би бачити позивач.

Тож судовий процес розпочався з заслуховування пояснень сторін щодо позовних вимог.

За словами Анатолія Бідзюри, позовні вимоги, які відмовились розглядати у Нововолинському суді, є досить простими. Єдине чого він прагне – це виконання законів та Конституції України органами та посадовими особами місцевого самоврядування, а саме оприлюднення на офіційному сайті міської влади Нововолинська рішень виконавчого комітету міської ради та розпоряджень міського голови, які стосуються надання у різні форми власності комунального майна та коштів з місцевого бюджету.

Неодноразово я надсилав запити до міської влади стосовно цього, на що отримував лише відписки, в яких представники влади зазначали, що ці рішення містять особисті дані певних людей, що робить їх конфіденційними.

Це ігнорування норм Закону та порушення моїх та членів Нововолинської громади Конституційних прав і свобод, а також численних міжнародних актів.

На мою думку всі ці порушення виконавчим комітетом міської ради міста Нововолинська, його головою та заступником були зроблені з однією метою – хаос, «каламуть», відсутність прозорості, злісне несприйняття Законів Украни, як наслідок корупційні дії, що мали на меті особисте та швидке збагачення за рахунок комунального майна, що належить громаді Нововолинська, – завершив свою промову Анатолій Бідзюра.

На основі вищесказаного позивач попросив суд визнати протиправними дій міського голови та виконавчого комітету Нововолинської міської ради, щодо відмови у наданні йому публічної інформації і зобов’язати відповідачів надати її згідно запиту від 11 листопада 2016 року у повному обсязі.

Представники відповідачів Володимир Красюн  та Сергій Сафулько побудували свій захист на тому, що з позовної заяви не зрозуміло, яку саме інформацію хоче отримати позивач. Адже не вказані конкретний номер рішення, дата його прийняття тощо. Також Анатолій Бідзюра вже позивався до представників влади Нововолинська по подібному питанню (старий позов стосувався оприлюднення та надання інформації по переданому в приватну власність комунального житла, а новий усього комунального нерухомого майна – ред.).

Додатковим аргументом, який підтверджує неможливість виконати вимоги позивача є те, що частина рішень про передачу комунального майна в приватну власність була прийнята до вступу в силу Закону України «Про доступ до публічної інформації», тому норми його не розповсюджуються на них, адже цей закон не має зворотної дії.

Зі всього цього судового “пінг-понгу” наразі зрозуміло одне позовна заява прийнята судом, але при цьому складена дещо розмито, на чому й «грають» представники відповідачів. При цьому самі вони не володіють достатньою інформацією про порядок роботи міської ради та виконавчого комітету, що ускладнює процес, а самі відповідачі (міський голова Віктор Сапожніков та члени виконавчого комітету Нововолинська, ред) на судові засідання не ходять.

Питання які цікавили суд, а саме: хто приймає рішення у Нововолинську, який нормативний акт оприлюднювати (публікувати на сайті), а який ні; які права та обов’язки міського голови згідно посадової інструкції та т.п., залишились без відповіді.

Зважаючи на це суддя Ігор Вітер оголосив перерву до 15-го березня, щоб сторони змогли витребувати необхідну для подальшого розгляду справи інформацію.




коментарів: 10
  1. Анатолю_, заранєє не кіпішуйте. Все буде добре. Колись і до Вас прилетить птиця щастя. Вам треба крепко вірити в Вашую перемогу, бо ж навіть саме ваше ім”я Анатоль_- по древнєгрецькому означає “Переможець”. Анатоль-Переможець!

  2. Ці питання, давно цікавлять громадськість Нововолинська. Куди росходиться майно. Хотілосяб ще підняти питання, про майно людей похилого віку які потребоють сторонньої допоги і нездатні до самопслуговування, що немають рідних. Як таких людей відправляють до селища Благодатне (будинок пристарілих), яким чином росподіляється це майно. І на якій основі приймаються рішення службою соц захисту населеення в таких випадках. З фактів достименно відомих, можу стверджувати, що в місті в окремих органах влади та міської лікарні діє ОПГ при підримці перших осіб нашого міста. І яким чином ці квартири попадають до ріельтерських контор. Судячи з опору міської влади на позови пана Бідзюри можна зробити висновок ,,,

    • Отож бо й воно!!! Я ж давно всім кажу, що Анатоль-то Переможець, бо в нього таке горде ім”Я: Анатоль!! А люди не цінують. Хоча людей знов таки можна і зрозуміти. Життя вже настало дуже поганеньке, а буде ще гірше. І до цього треба звикати і бути готовими перетерпати ще більщі життєві труднощі та негаразди

    • Яка вам різниця, “госте”, коли набрав сили закон України “Про доступ до публічної інформації”? Норми Конституції та інших законних та підзаконних нормативних актів щодо комунальної власності та землі, діяли і до прийняття вказаного адвокатами В.Сапожнікова закону. Можна подумати, що люди отримали доступ до публічних даних, тільки після його прийняття. :))) Не смішіть і не дуріть людей. А уважно читайте ст. 40 Конституції Розділу ІІ “Права, свободи і обов’язки людини і громадянина та “Закон України про заяви та звернення громадян” – там всі відповіді на ваші питання. Не лінуйтеся і Ви, громадяни! У нас чудова Держава, родючі землі, прекрасні Закони і працьовиті люди, тільки ледачкуваті, коли доводиться відстоювати свої права і свободи. Проте, вони й ще дуже легко зомбуються всілякими там “гостями” і “свято наближається”.

      • Анатолю, яке свято наближається? 8 березня? Анатолю, ми Вас поважаємо і цінуємо!

      • Ви, п.Анатоль, на майданi напевно теж закликали закони виконувати ? Не ? Чому ви вважаете, що зараз треба виконувати ? Що змінилося ?

        • Я завжди закликав любити свою Батьківщину. Щодо Майдану. У Нововолинську, під час тих подій був організований “сапожніковський” майдан. Я не буду називати прізвище громадянина К. – слуги мера, колишнього мента, організатора цієї веселої комедії. Ви цю особу, всі добре знаєте. А тепер про закони. Нам, біднякам – закони, а багатіям – решта!

  3. Що ж то за “гість з минулого, теперішнього, майбутнього” – у нього оскомина на Анатоля? З чого б це?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер