<

Візит нардепа Гузя у Володимир-Волинський район: відкриття майданчиків, комп’ютерного класу та звіти перед громадою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:28 | 27.04.2017 / Володимир /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

26-го квітня із робочим візитом Володимир-Волинський район відвідав народний депутат України Ігор Гузь. У селах Льотниче та Бубнів Зимнівської ОТГ нардеп відкрив два майданчики встановлені із його ініціативи за кошти з держсубвенції. В Зимнівській школі політик відкрив комп’ютерний клас.

Окрім урочистих відкриттів дитячих майданчиків та комп’ютерного класу, нардеп Гузь провів зустрічі із виборцями та педагогічними колективами шкіл.

Під час публічного звіту нардеп розповів про роботу в парламенті, діяльність його фонду “Прибужжя”. Так, 30-го травня буде 2,5 роки роботи Ігоря Гузя народним депутатом і за цей час він входить в 10-ку найбільш дисциплінованих нардепів ВРУ (98% відвідування засідань сесій). Гузь розповів виборцям, що наразі бореться за створення госпітального округу у Володимирі-Волинському.

“Обласна адміністрація подала в Кабмін, що на Волині вистачить лише 3 госпітальні округи. Я вважаю таку позицію Гунчика хибною. Разом з колегою Іриною Констанкевич відстоюємо 6-ть госпітальних округів: Луцьк, Ковель, Нововолинськ, Володимир-Волинський, Любомльський, Камінь-Каширський. Реформа децентралізації продовжується і після створення об’єднаних громад, госпітальних округів, розпочнуть формувати повіти. Попередньо обговорили, що на Волині їх буде 4, один з них Володимир-Волинський, але якщо місто не матиме власного госпітального округу, то не відомо, як складеться ситуація.” – зазначив Ігор Гузь.

Ігор Гузь повідомив присутніх на звітах, що його Фонд розпочав третій набір проектних заявок на конкурс міні-грантів “Крок на зустріч”. Як анонсував нардеп, кількість проектів цього разу збільшили вдвічі і оберуть 10-ть кращих, цікавих ідей.

Після звіту, присутні виборці могли поставити запитання політику. Так зокрема в селі Льотниче, вчителі звернулися з проханням допомогти оновити комп’ютерний клас (діючий з 2003-го року). В школі також необхідно замінити дах, орієнтовна вартість робіт близько 2,5 мільйони гривень.

Жителі підняли питання перебування авто на іноземній реєстрації в Україні. Ігор Гузь розповів, що із колегою Володимиром Парасюком спочатку хотіли провести законодавчу ініціативу, щоб авто могли бути на теренах країни 30-ть днів. Однак вивчивши ситуацію, дійшли висновку, що це не розв’яже проблем черг на митниці, а навпаки збільшить кількість іноземного транспорту в Україні. Наразі нардепу обдумують варіанти, як легалізувати транспорт та спонукати українців офіційно оформляти транспортні засоби.

Ще одне питання – земля учасникам АТО. Зокрема жителі Льотничого скаржилися, що у місті Володимирі-Волинському не дають земні атошникам. Для прикладу навели територію танкового полку, котра наразі знаходиться в занедбаному стані. Гузь зазначив, що територія танкового полку, це землі оборони і ніхто її не буде поки ділити.

В селі Бубнів також підняли питання надання землі учасникам АТО, але вже в межах села. Суть проблеми в тому, що раніше землю взяв в оренду місцевий підприємець та обробляє її. Для того щоб учасники АТО отримали землю, то необхідно розірвати договори оренди з підприємцем і лише після цього сільрада надасть землю.

Як пояснив голова Зимнівської ОТГ, зазначена земля знаходилася за межами сільради, тому вона самостійно не може вирішити це питання, а лише через Держгеокадастр. В’ячеслав Католик повідомив, що договір на розірвання вже готовий і після того як Держгеркадастр його погодить, всі бажаючі отримають землю ( вилучають близько 32 гектарів).

В селі Селець, Зимнівської ОТГ, місцевих жителів найбільше хвилювало питання ремонту доріг та руху громадського транспорту. Зокрема, жителі зазначили, що для них зробили 200 метрів нового  дорожнього покриття, але необхідно зробити дорогу до села повноцінну.

На зустрічі були присутні жителі сусіднього села Мар’ї Воля, котрі також скаржилися на розбити сільськогосподарською технікою дорогою.

Окрім поганого стану дорожнього покриття мешканці висловили обурення щодо недобросовісного перевізника, котрий курсує по їхньому маршрутові та при можливості звернулися з проханням сприяти у вирішенні цього питання.

Дехто з мешканців цікавився, яка чекає доля на карти малого прикордонного руху із введенням безвізового режиму. Ігор Гузь повідомив, що це питання вирішуватиме суто польська сторона.

На завершення розмови підняли питання ремонту ФАПів в громаді. Відповідь на це запитання дав голова громади Католик, котрий зазначив, що наразі це компетенція Володимир-Волинського ТМО, адже громада надає для них медичну субвенцію, але це положення планують переглянути.

На завершення робочого візити у селах Володимир-Волинського району, Ігор Гузь відвідав Зимнівську школу, де відкрили комп’ютерний клас.

Також відбулася незапланована зустріч із делегацією з Донецької та Луганської області. Члени делегації висловили здивування присутності нардепа на виборчому окрузі та ще й без охорони. Жінки запитували чи нардеп не знає, коли завершаться бойові дії на сході України. Розповідали про народних обранців від своїх регіонів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер