<

Військових колишньої 51-ої бригади визнали «Людьми року»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:17 | 18.12.2019 / Володимир / /
Перегляди
8
/ 1 коментар

14-го грудня в Луцьку відзначали переможців Премії «Люди року-2019. Волинь». Це люди, які зробили вагомий внесок у патріотичне, духовне та економічне життя нашого краю.

В рамках дійства було нагороджено героїв АТО. У номінації «Герої XXI століття» перемогу отримали і військові колишньої 51-ої ОМБр:

Військовослужбовець військової частини Е-6753, старший лейтенант Руслан Ткачук.

Командир розвідувальної групи Руслан Ткачук був направлений у зону проведення АТО у складі 51 ОМБР. Під час боїв за Савур-Могилу був поранений уламками гранати, пройшовши тривале лікування й реабілітацію, продовжує виконувати службово-бойові завдання. Нагороджений орденом 51 ОМБР «За мужність та відвагу».

Загалом пройшов більше 10 ротацій в зону АТО / ООС та 7 років військової вислуги. У 2019 році триразовий чемпіон України у Всеукраїнському турнірі «Кубок Нескорених» з міні-футболу, футзалу серед учасників бойових дій у 2018-2019 рр.

Санітар-розвідник батальйону «Колос» 51-ої бригади Юрій Букія.

Юрій Букія брав участь в найзапекліших боях на Сході. Під час визволення Савур-Могили попри те, що він отримав контузію, Юрій Букія продовжував займати військові позиції. Випали на його долю й важкі випробування. Він потрапив у полон та у 2014 році на «Парад ганьби» у Донецьку, коли бойовики ДНР скасували святкування Дня незалежності України. Полонених привели на площу Леніна у центрі міста, де їх ганьбив натовп, скандуючи солдатам образи.

Під час акції бійців дуже побили та мали намір розстріляти Юрія за те, що він не погодився ступить на викладену дорогу з українського прапора. 12 вересня 2014 року його визволили, обмін був у форматі 36 на 36.

Сержант 51-окремої механізованої бригади, ветеран війни Богдан
Ушарук.

Ушарук Богдан виконував службу в лавах ЗСУ у 51 окремій механізованій бригаді на посаді командира гармати. У складі свого підрозділу пройшов один із піків та горнило російсько-української війни, потрапивши в Ізваринський котел, в полон ЛНР, а згодом до росіян. Проте морально та психологічно не здався та вірив, що надія на порятунок ще існує. Тривалий час проходив реабілітацію у військових шпиталях України. Військова вислуга – 3 роки. Сьогодні він веде активну роботу у всіх заходах та діяльностях «Спілки воїнів АТО Волині».

«Людиною року» в номінації «Волонтер року» став волонтер, адвокат Василь Нагорний.

Волонтера Василя Нагорного знають чи не всі бійці на Волині, і чи не вся 51-ша механізована бригада. Завдяки йому тисячі волинських бійців були виправдані, а честь 51 бригади була поновлена. Адвокат Василь Нагорний допоміг сотням вдів та батькам загиблих добитися справедливості. Досі бореться за права інвалідів війни. Від початку війни консультує, радить і вислуховує усіх учасників АТО/ООС, які до нього звертаються з усієї України. І найголовніше – робить це безкоштовно.

Лише за один 2015-й рік Василь Нагорний проконсультував близько двох тисяч бійців, виграв 14 судових справ. У 2019 році видав книгу «Крізь пекло війни та судів. Шлях нескорених». Ця книга про те, як
треба боротись за свою честь і гідність.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер