<

Вісім зустрічей провів нардеп у дворах Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:01 | 13.11.2018 / Володимир / /
Перегляди
3
/ коментарі 3

11-го листопада народний депутат України Ігор Гузь провів низку зустрічей із мешканцями дворів багатоквартирних будинків у Володимирі-Волинському.

Коли деякі мої колеги гріються в Іспанії чи ще десь, я в неділю разом з вами при +7 градусів зустрічаюся, щоб почути вас і ваші проблеми“, – такими словами він розпочинав зустрічі в дворах.

Вже під час першої з них біля будинку по вулиці Шевченка 72-74, жителі не давали можливості депутату розповісти про роботу, мовляв, “ми знаємо, як ви працюєте, краще послухайте наші проблеми”. Однак дійшли згоди, що депутат за 10-15 хвилин розкаже про свою роботу, а тоді будуть дискутувати. Після короткого звіту, жителі почали скаржитися на незаасфальтований під’їзд до їхнього будинку, на дахи, які протікають, просити в обранця поставити дитячий спортивний майданчик для юнацтва 10-12 років, підтоплення проїжджої частини, сухі дерева та бетонні конструкції, які заважають людям пройти обочиною.

Спершу Ігор Гузь повідомив, що дитячо-спортивний майданчик може допомогти облаштувати. Домовився із жителями, що весною проведуть збори і всі разом вирішать, де для них буде краще розмістити майданчик, які конструкції хочуть. Тоді ж, навесні, можна провести роботи. Щодо конструкції, яка заважає людям пройти узбіччям, депутат наголосив, що сам зв’яжеться з підприємцем та попросить прийняти її.

Разом із нардепом на зустрічах був присутній перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук, який повідомив, що цьогоріч планували заасфальтувати під’їзд до будинку, однак не вистачило коштів в бюджеті. Роботи планують виконати в наступному році.

Жителі ще підняли питання залізничних перевезень. Скаржилися на стан потягу, який курсує від Ковеля до Червонограда, а працівниця вокзалу розповіла, що вони за власний кошт мають купувати сканери, принтери. Далі депутату провели міні-екскурсію двором, та показали проблемні місця.

В наступному дворі по вулиці Ковельській 4-6, жителі зустріли нардепа менш емоційно. Запитували в депутата чи планується найближчим часом ремонт дороги в напрямку Любомля і Турійська. Гузь повідомив, що в пріоритеті зараз доробити дорогу між Нововолинськом і Володимиром-Волинським, потім просувати ремонт доріг до Устилуга і при можливості на Іваничі.

Хто їздив, то знає, що на Іваничі по тих горбах і ямах просто неможливо проїхати. Тому я буду відстоювати ремонт спершу цього відрізку, а потім вже інші напрямки“, – зазначив Гузь.

Мешканці будинків скаржилися на роботу ЖЕКу, на те, що не ремонтуються вхідні двері, дахи, не прибирається прибудинкова територія. Запитували, чому люди не можуть відключитися від централізованого опалення і перейти на індивідуальне. Скаржилися на велику кількість закладів з гральними автоматами.

Один з мешканців звернувся із пропозицією влаштувати скейтпарк у місті. Гузь відповів, що ідея йому цікава, тому пропонує чоловікові зібрати кількох однодумців, вибрати місце, де можна було б розташувати його, та показати, які елементи хочуть влаштувати. Після цього розпочнуть працювати в цьому напрямку.

Досить емоційною була зустріч в дворі по вулиці Старицького, на яку прийшло чимало мешканців. Аналогічно першій зустрічі, мешканці відразу почали засипати народного депутата запитаннями. Обранець наголосив, що дасть відповіді на всі запитання.

Першими були питання “Коли в державі буде порядок?” та ” Чи відреагують на звернення громадянина про торгову точку, яка знаходиться поруч будинку?”. Ігор Гузь відповів, що перше питання є теоретичним і про нього можна говорити годинами, тому перейшов до відповіді на друге питання. Гузь спробував уточнити, яка саме проблема із цією торговою точкою, однак чоловік повідомив, що звернення писав в міську раду і депутат мав би про нього знати. Тоді Гузь попросив написати таке ж звернення в його міську приймальню, адже не розуміє про що йде мова.

Жінки почали звинувачувати Гузя в тому, що депутати Верховної Ради не ходять на засідання, а тому не приймаються вагомі рішення. Гузь повторив, що в нього відвідуваність 99,9%, та за майже 4 роки каденції пропустив 4 дні через відрядження в США. Тоді жительки почали пропонувати, щоб Гузь ініціював прийняття закону, який би міг “звільняти” нардепів за прогули. Гузь повідомив, що це було б добре, однак, хто за такий закон проголосує, адже повинні голосувати якраз ті депутати, які не приходять на засідання ради.

Люди звернулися до депутата з проханням допомогти їм оновити дитячий майданчик, який вже за роки вичерпав свій ресурс. А також голова місцевого ОСББ Григорій Цаль-Цалко запитав чи зможе нардеп підтримати їх ініціативу на “Чистий двір” по заміні накриття над вхідними дверима. Гузь повідомив, що це якраз підходить під програму і скоріше за все буде профінансовано.

Цього ж дня Ігор Гузь провів зустрічі ще в п’яти дворах Володимира-Волинського. Загалом за день депутат поспілкувався близько із понад 200 виборцями. Люди стурбовані реформами, які відбуваються в країні. Майже у всіх дворах висловлювали обурення на низьке пенсійне забезпечення, відсутність робочих місць для молодих фахівців і заробітних плат. Також скаржилися на стан доріг. Висловлювали обурення з приводу діяльності державних чиновників.

Я провів 88 зустрічей в малих селах свого виборчого округу. Зараз планую близько 30 зустрічей в дворах. Я вже по обличчі людей, які приходять на зустріч можу розповісти проблеми, які їх турбують. Люди зараз зневірені і розчаровані, нікому не вірять“, – підсумував депутат.




коментарів: 3
  1. Похвально , що у депутата Верховної Ради така висока активність . Головне щоб всі питання , які він почув не залишились без реагування.
    А відповіді пана Матвійчука про те ,що в місті немає коштів на потреби жителів міста – просто дивує , якби влада менше розбазарювала і не розкидалася бездумно мільйоннми коштами не на потреби міста і б грошей вистарчала на вирішення багатьох злободенних проблем міста…

  2. Депутат Гузь дуже гарно вміє розказувати як він виступає, голосує і приймає закони. Вміє гарно давати обіцянки людям Володимира. В липні цього року він проводив зустріч з мешканцями будинків 138..140..142 по вулиці Ковельській і так само гарно обіцяв встановити дитячий майданчик до 1 вересня. Пройшло майже 4 місяці, а від депутата, мешканці даних будинків так і не дочекалися обіцяного.
    Хоча всі прекрасно знають – обіцянок три роки чекають.)))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер