<

Вільний мікрофон: коли володимирчани святкують Різдво

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:23 | 22.12.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
2994
/ Коментарі відсутні

З огляду на останні події, повномасштабне вторгнення росії на території України, українці все активніше переходять до святкування Різдва за григоріанським календарем. Адже з окупантами не хочеться мати нічого спільного. Як до цього ставляться володимирчани та чи готові змінити традиції у своїй сім’ї, дізнавалися журналісти БУГу у рубриці вільний мікрофон.

Досі юліанським календарем продовжують користуватися російська, Грузинська, Сербська, Єрусалимська православні церкви, все менше вірян ПЦУ та Українська греко-католицька церква (УГКЦ).

Дати народження Ісуса не записано ні в Біблії, ні в жодному іншому історичному джерелі.

Більшість опитаних володимирчан готові святкувати Різдво двічі – 25-го грудня і 7-го січня. Комусь вдалося перелаштуватися одразу на григоріанський календар, а іншим – потрібно декілька років адаптації.

Неточність церковного – юліанського календаря – за роки поглибилася. Зараз вона становить аж 13 днів різниці.

Запитували у володимирчан також чи ставитимуть ялинку вдома, та якій надають переваг: живій чи штучній. Більшість містян кажуть, ставитимуть ялинку на новорічні свята. Навіть якщо немає святкового настрою, його треба підіймати власноруч – вважають опитані. Проте дід мороз оминатиме все більше будинків та відходить у минуле, замість нього малечу радуватиме подарунками Святий Миколай та Санта Клаус.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця