<

Вільний мікрофон: чи підтримують володимирчани та нововолинці процес дерусифікації та декомунізації у їх містах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:03 | 19.04.2022 / Володимир / , , , /
Перегляди
2141
/ коментарів 6

Демонтаж історичних пам’яток радянського союзу, перейменування вулиць та загалом відмова від залишків комуністичної ідеології та всього російського набирає обертів по всій Україні. Дерусифікація та декомунізація дібралися і до Володимира з Нововолинськом.

У Нововолинську поміняли дату початку Другої світової війни на пам’ятнику “Воїну-захиснику” з 1941-го на 1939-ий роки, як те визнає весь світ, а не лише союз.

У Володимирі обговорюють демонтувати пам’ятник-танк, шпиль на площі та інші радянські символи, яких у місті не чимало.

Не повинно оминути наші міста й перейменування вулиць, названих іменами російських діячів. Наприклад, вулицю Рєпіна одна нововолинянка запропонувала перейменувати на Квіткову.

Вулиця Павлова у Володимирі може стати, наприклад, вулицею полку Азов або Чорнобаївською.

Як на зміни, які можуть відбутися, реагують містяни та чи готові вони позбутися привида комунізму, дізналися у вільному мікрофоні.




коментарів: 6
  1. Якщо нашому міському голові та його “команді змін” такі дорогі пам`ятники тоталітарного радянсько-імперського минулого – хай демонтують їх і розмістять, ну скажімо, в “козячому парку”. Чи на теритирії ВУКГ. Місця – і там і там, вистачить з надлишком. Можуть, їздити туди, перед початком свого робочого дня кланятись і класти квіти, ридма-ридати та співати “Взвєйтєсь кострамі сініє ночі…” Або влаштовувати будь-які інші, “совкові”, нічні шабаші.

    • комсомолець заготовував свої спітчі для старого мера, але вирішив, не пропадати ж добру, тепер використовуе проти нового, хе-хе

  2. Я розумію що це все радецьке. Но але скільки Українців поклали голови в тій війні. І це також потрібно пам’ятати. А не все під один гребінець.

  3. “Слово о плъку Игоревѣ” також будемо дерусифікувати? Чи правильніше було би заборонити кацапособачий говірці називатися “руською”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер