<

Військовослужбовці та ветерани озвучили прохання та розповіли про проблемні питання меру Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:22 | 14.10.2021 / Володимир / , , , /
Перегляди
1391
/ 1 коментар

14-го жовтня в свято Покрови, День захисників та захисниць України, українського козацтва та День створення УПА міський голова Володимира Ігор Пальонка ініціював зустріч з військовослужбовцями.

Подія відбулася в приміщенні культурно-мистецького центру. Пальонка привітав військових зі святами та запропонував озвучити проблемні питання, які їх турбують.

Серед них: виділення земельних ділянок, створення місць для занять спортом у місті, пільгові перевезення та інше. Так, за словами хлопців, у Володимирі варто зробити льодовий майданчик для катання на ковзанах.

Для його розміщення знайшли кілька місць та пропонували меру підтримати таку ініціативу. Крім того, зазначили, що у місті є непогана команда ветеранів, які будуть там тренуватися.

Один з присутніх заявив, що довго чекає черги на житло для ветеранів. Через те, що черга на житло “плаваюча”, хлопець спочатку був восьмим, а вже – дев’ятий.

Також вступив з проханням військовослужбовець з села Березовичі, Зимнівської громади. За його словами, у селі потрібне місце для занять спортом. Є приміщення, яке можна відремонтувати, але ніяких дій стосовно цього не приймають.

Як зазначив Пальонка, місто не може виділити кошти на іншу громаду, але очільник пообіцяв поспілкуватися з депутатами області, щоб це питання вирішити.

Також військові запитали про можливі нагороди від міста для побратимів, які цього заслуговують. Задали запитання і про перевізників. Адже є недобросовісні, які не хочуть брати пільговиків на міські та міжміські рейси. Також на автостанції не дають квитків за посвідченням учасника АТО/ООС.

На зустрічі підняли також питання про реабілітацію військовослужбовців. За словами дружин захисників, держава не дбає про них. Тому, можливо, місто може подбати про реабілітацію, хоча би на кілька тижнів.

За словами міського голови, за півроку очікують на зрушення в питанні земельних ділянок для військовослужбовців. Вносяться зміни в генеральний план Новосілок, де буде передбачений житловий масив для учасників АТО.

“Думаємо зробити масив. Це від міста шість кілометрів. Надіюсь, що в лютому або в березні вже буде затверджений генплан Новосілок і можна буде це зробити”, – заявив міський голова.

Військові розповіли, що хочуть, щоб місто оновлювалося і щоб дітям були місці для відпочинку.




один коментар
  1. Побудуйте житло для військовослужбовців та членів їх сімей ,в тому числі військових пенсіонерів ,-це буде реальна допомога громади, захисникам вітчизни. Не на словах, а на ділі!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа