<

Відзначення тисячоліття з дня смерті князя Володимира Великого планують провести на базі Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:47 | 12.05.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Проведення масштабних заходів по вшануванню пам’яті Великого князя Київського Володимира обговорив міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк із духовенством області. Незабаром у княжому місті відбудеться єпископська нарада по плануванню заходів з нагоди цієї дати.

“Заходи будуть масштабні, адже це тисячоліття з дня смерті хрестителя Русі. Наше місто має пряму причетність до князя Володимра і кому як не нам стати центром відзначення цієї дати на Волині”, – сказав мер.

Нагадаємо, 25 лютого 2015 Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про вшанування пам’яті Князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України».

Тоді даний документ пройшов фактично не поміченим для української спільноти, чого не скажеш про росіян. Перший заступник керівника фракції “Єдина Росія” в Держдумі Франц Клінцевич звинуватив нашого президента у намірах “приватизувати” князя – Хрестителя Русі. Мовляв, ніякої України тоді і близько не було – годі й рот роззявляти.

З самого початку 2015 в Росії розгорнулася активна кампанія з увічнення пам’яті князя Володимира. Зокрема, 18 січня в Севастополі стартував всеросійський просвітницький проект «Хреститель». На території Херсонеса за один день був побудований храм, проведений молебен.

Далі – білше. раптом не щодень у Російській Федерації відбуваються заходи, присвячені князю Володимиру. На чолі “хрестового походу” проти українськості Ясного Сонечка – патріарх Кирил.

25 лютого Мосгордума прийняла рішення про зведення 25-метрового (!) пам’ятника Володимиру на Воробйових горах в Москві (архітектор – Салават Щербаков).

Буде знято документальний фільм «Хреститель. Херсонес. Севастополь». Крім цього відомий режисер Володимир Бортко анонсував зйомки широкоформатного двогодинного художнього фільму «Хреститель», який вийде на екрани навесні 2016р.




коментарів: 2
  1. Між ішим і наш Нововолинськ має найбезпосередніше відношення до Хрестителя Руси-України св. князя Володимира Великого. Вірніше село Будятичі де він народився, і яке частково поглинув Нововолинськ. У монографії львівського професора Юрія Диби про це говориться прямо і недвозначно. Я пропонував владі взяти до уваги цей факт і провести заходи із цього приводу. (див. мою публікацію на сайті НВІП “Привіт вам русичі від Микули Селяниновича!”) Проте, щось хороше про нашу місцеву владу можуть говорити лише ті, хто її зовсім не знає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер