<

Відомий британський режисер відвідав садибу Стравінського в Устилузі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:39 | 13.12.2016 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

12-го грудня відомий британський музичний критик, кінодокументаліст, режисер, монтажер Тоні Палмер в черговий раз відвідав садибу Стравінського в місті Устилуг. Як заявив на початку зустрічі Палмер, йому в Україні довподоби гарні жінки, а також привіз декілька подарунків, яким саме місце в музею імені Стравінського.

“Я хотів сказати, що головна причина чому я сюди повернувся – це мистецтво. Але це не правда. Просто я постійно бачу вродливих жінок на Україні. Ось чому я сюди приїзджаю.

Коли я був тут в жовтні, я був зворушений тим, що побачив. Тоді виникла думка, за все те добро, що мені зробили, що можна зробити у відповідь, щось дуже особливе? Сподіваюсь, що саме те, що треба і підготував – це партитура “Весна священна”, звичайно не є оригінал. Це повністю факсимільє повної партирути твору Стравінського, написаної рукою композитора.” – розповів Тоні Палмер.

Також Палмер подарував для музею партитуру другої версії твору “Весна священна”, написану для двох фортепіано. Знов таки ж не оригінал, але повноцінне факсимільє. Британець передав лист-подарунок від видавця зазначених партитур, написаний українською мовою. Особисто від Тоні Палмера подарунком стала друга партетура, котрої існує лише 50 примірників.

“Я бачу, що сьогоді я Святий Миколай… я привіз дуже цікавий фільм (хоча не мого авторства). Коли Стравінський переїхав в Голлівуд. Він знав, що гроші в Голлівуді. Що він тоді сказав? “Я композитор і можу писати музику для фільмів”. А вони відповіли, ну й що? Хто такий Стравінський, вони й поняття не мали хто він такий. Звичайно, вони трошки знали, адже Волд Дісней зробив “Фантазія”, де були фрагменти із “Весна священна” Стравінського. Вони взяли Стравінського на роботу, але вони не отримали від нього те, що могли. Ця музика, ці ноти не були використані… Я зустрів Марко Капалко, він зробив трек музики і фільму, який мав би бути. Ось цей філльм передаю Вам.” – додав британець Палмер.

У залі садиби Стравінського зібрались представники місцевих ЗМІ, колектив музею, музичної школи та люди з Володимира-Волинського і району. По закінченню презентації, кожен бажаючий міг ознайомитись із подарованими партитурами та сфотографуватись з відомим британським режисером та кінодокументалістом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок