<

Відомі історичні постаті Володимира: в рамках проєкту «Фронтера» зняли відеорозповідь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 9.09.2020 / Володимир / , /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

У відео журналістка Віталіна Макарик та наукова співробітниця ДІКЗ «Стародавній Володимир» Орися Вознюк розповідають про відомих, забутих й невизнаних персон Володимира-Волинського.

Ролик опублікували на ютуб-каналі літературного фестивалю «Фронтера».

“Історії про Володимир-Волинський зберігаються в літописах, стінах старих храмів та будинків, а ще в письмових задках тих, хто творив тут. Змінювалися династії, центри впливу, війни завдавали великих людських і матеріальних втрат, але місто встояло, ставши культурним центром та домом для постатей різних національностей та віросповідань”, – йдеться у дописі під відео.

Зазначають, що проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду, громадських діячів Романа Бондарука та Богдана Шиби.

Нагадаємо, роль проєкту полягає у дослідженні історії Володимира разом з організаторами, аби «змістити оптику», поглянути на Володимир і його культурне надбання свіжим, незамиленим оком, побачити якісь нові акценти.

“Для міста, я сподіваюся, це буде початком нової історії у сфері культурних подій. У Володимирі є чимало постійних мистецьких, музичних,  фольклорних заходів і фестивалів, а література якось досі лишається на маргінесах. Із «Фронтерою», думаю, вдасться це змінити”, – розповідала БУГу володимирчанка – організатор фестивалю Віталіна Макарик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця