<

Відкриття виставки Жанни Миляшкевич відбулося у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:29 | 10.07.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Відкриття виставки Жанни Миляшкевич – майстрині з Луцька, глиняні янголи якої оберігають бійців в АТО, – відбулося днями у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького.

Ця усміхнена і красива жінка виготовляє глиняні диво-вироби, наче з казки. Тут і маленькі українські хатинки, і пишнотілі котики, і величний Замок Любарта, і мальви, і маки, і лелеки, і писанки, і пташечки. В роботах майстриня застосовує навіть трипільські мотиви, – пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Усі фігурки пані Жанни пишні як Україна, насичені яскравими кольорами і символами, адже наша країна багата на символіку. Кожна квіточка, кожен хрестик щось означають. Роботи випромінюють надзвичайно позитивну енергетику.

Родом пані Жанна з Луцька. Навчалася в Мигрогодському керамічному технікумі. Працювала на Сумському фарфоровому заводі.

«Господь дав талант, і я його розвиваю. Роблю багато оберегів, ангелів. З майстрами робили ангелів для наших воїнів. І до душі мене зворушило, що один солдат повісив мого ангела в танку. Вірю, що Господь його оберігає», – розповіла майстриня.

Першою її роботою була скульптурка дівчинки з косою. Та й сама пані Жанна є рекордсменкою, адже має найбільшу косу на Волині. Довжина її коси метр 66 сантиметрів. Довгих 28 років росла коса до рекорду.

Окрім участі у численних виставках і фестивалях декоративно-ужиткового мистецтва України, Жанна Миляшкевич активно популяризує національне народне мистецтво і за межами держави, беручи участь у «Ягелонському ярмарку» (місто Люблін, Республіка Польща), фестивалі «Любімо Україну» (місто Щецин, Республіка Польща).

Майстриня любить працювати з дітьми, тому що, з її слів, вони – «живчики», які несуть позитивну енергію. Пані Жанна вірить, що етнічне українське мистецтво повинно розвиватися, тому навчає дітей всьому, чого сама знає.

DSCN2983w
DSCN2979w
DSCN2989w
DSCN3007w
DSCN3015w
DSCN3030w
DSCN3017w
DSCN2990w




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа