<

Відкриття рекреаційної зони на річці Риловиці у Володимирі-Волинському планується у вересні 2020 року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:03 | 21.07.2020 / Володимир / , /
Перегляди
13
/ коментарі 2

Роботи з облаштування рекреаційної зони на острові біля річки Риловиця у Володимирі-Волинському планують закінчити до середини вересня. Одразу ж планується відкриття зони для жителів прилеглого району, яку облаштовували кілька років.

Про це 20-го липня в прямому ефірі у фейсбуці заявив народний депутат України Ігор Гузь.

Разом із першим заступником міського голови Ярославом Матвійчуком і дизайнером Андрієм Гнатюком вони оглянули хід робіт.

“По всьому острову проводять кабелі – це буде фактично професійний автополив. Мета зрозуміла – коли буде розміщено достатньо багато зелених насаджень, полив у ручному режимі буде майже неможливим. За тижні 2-3 ці роботи будуть завершені”, – розповів нардеп.

За його словами, вже збудовані насосні станції.

“Аби вони дуже привертали увагу людей в негативному контексті, біля господарських споруд планують красиво облагородити і озеленити територію”, – каже Гузь.

За словами Ігоря Гузя, Луцька міська рада погодилась дати в користування Володимиру-Волинському машину-амфібію, яка працює в Луцькому центральному парку. За допомогою неї у водоймах Риловиці більшість лепехи, очерету і трави буде знищено. Буде встановлений і дитячий майданчик, тут вже збирається багато дітей.

Ігор Гузь зазначив, в кінці серпня результатом робіт має бути масштабне сучасне озеленення всієї ділянки острову. Вже облаштовані входи до рекреаційної зони, доріжки, пандуси з одного боку, містки, освітлення і тому подібне.

“Є ряд бізнесменів, які звернулися: хочуть допомогти. Наприклад, вмонтувати в острів деякі цікавинки: додаткові лавки, додаткові інсталяції, аби це був дійсно цікавий урбаністичний парк. Передбачено ще декілька архітектурних форм у виконанні місцевого дизайнера Андрія Гнатюка”, – каже народний обранець.

В середині вересня планується завершити роботи та організувати відкриття для жителів мікрорайону.

Нагадаємо, нещодавно на Риловиці у Володимирі-Волинському розцвіли водяні лілії.

У червні біля острова на Риловиці у Володимирі-Волинському зустріли черепаху.




коментарів: 2
  1. Треба ще запитати у пана депутата- що таке “професійний автополив” і чим він відрізняється від просто автополиву?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа