<

Відбулося чергове засідання у справі бійця 51-ї бригади Олександра Хваса

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 8.02.2017 / Володимир / , , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Справа слухається в суді вже понад рік.

“Боєць 51 бригади Саша Хвас. Ви знаєте, вже немає сил навіть сердитись, нерви, як струни от от лопнуть. Справа сьогодні вчергове була відкладена, в зв’язку з тим, що прокурор забув допитати (справа слухається в суді 1 рік і 1місяць !!!) свідка обвинувачення, якого допитував рік тому на досудовому слідстві.

Просто про нього забули! Питав я в прокурора, що цей свідок нам скаже. Відповів: “розкаже порядок внесення в списки СЗЧ….” Так, це дуже важливо, дізнатись про порядок, який визначений законодавством. Зрештою, суд очікувано погодився і вирішив викликати свідка обвинувачення, який ніби зараз у відпустці. Таким чином, завершення справи перенесено на 13 березня 2017 року. Комусь дуже треба , щоб справа затягувалась. Я не маю права спілкуватись, але, хто знає свідка Немировця, офіцера 51 бригади, дуже вас прошу, попросіть , щоб він 13 березня прийшов до суду, бо є така думка, що прокурор зробить все, щоб заявлений ним свідок не з’явився і зірве справу Хоча сьогодні прокурор дав слово честі офіцера, що цей свідок буде! Допитали ми і ще одного свідка обвинувачення сьогодні, якого привів прокурор.

Попри попередню розмову з прокурором, виявилось, що він ніц не знає про СЗЧ Хваса. Мені навіть соромно було задавати питання цьому бойовому офіцеру, який в суді переживав більше, як на сході..

Чесно, думав , що сьогодні справа не відбудеться через погодні умови. Як добирався сьогодні свідок, якого вирішили повторно допитати з дальнього району Рівненської області, важко передати, але приїхав, щоб не зривати справу. Микола, Патрульна поліція Рівного, Serhii Merchuk — знайте, що серед адвокатів у вас є друг в Луцьку, який не продається і готовий вам прийти на допомогу.
Після суду, була думка попросити Хваса відмовитись від мене, як від захисника. Не можу я справитись з підлістю військової прокуратури і системою правосуддя, а “рішати”, просити, домовлятись — не можу!

Але та підтримка, яка сьогодні приїхала, показала, що щось я таки роблю правильно, і 51 бригада це не міф, а реальність. Так, не вся 51 герої, але ті, хто сьогодні були в суді, хоча б заради вас треба цю справу довести до завершення. Сьогодні, Андрій Панасюк казав, чого так мало 51-ї приїхало. Чому не має тих 500, про кому зупинені справи? Андрій, хіба ж це мало. Зате надійні!!! Та й сподіваюсь наступного разу буде більше.”,  – написав адвокат Василь Нагорний.




один коментар
  1. Господи!Та дайте цій дитині вже спокій.Ганебного військового прокурора на схід на передову.Хай ще він подивиться біді в очі.Ганьба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер