<

Планують масштабне опитування: відбулася перша нарада робочої групи з перейменування Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:02 | 18.06.2021 / Володимир / , /
Перегляди
1150
/ коментарів 15

18-го червня в мерії Володимира провели нараду з вивчення питання повернення історичної назви місту. На засідання через відеозв’язок запросили київського кандидата історичних наук Віталія Скальського та доктора історичних наук з Переяслава Віталія Коцура.

На засіданні ознайомилися з досвідом перейменування міста Переяслава, вислухали наукову довідку щодо походження початкової назви Володимира та визначили завдання керівників структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради.

Переяславський історик розповів про процес перейменування його міста, яке відбулося декілька років тому. За словами Коцура, спочатку група, яка займалася поверненням історичної назви Переяславу-Хмельницькому, зіткнулася з непорозумінням з боку містян.

“Більшість мешканців не розуміли, що повернення історичної назви місту не змусить їх витрачати кошти на заміну всіх документів. Після довгих пояснень та обговорень, ми все-таки дійшли до порозуміння, – каже історик.

Читайте також: Як перейменовували Переяслав та чому Володимиру варто зробити те ж саме

Віталій Скальський нагадав, що приставка “Волинський” була додана місту ще за часів Російської імперії і в часи незалежності України не може бути актуальною.

Щодо назви “Ладомир”, яка була буцімто ще за князівських часів, за словами київського історика, – вигадка, і в жодному історичному джерелі ця назва, як офіційна, не була записана.

Читайте також: Якщо залишиться «Волинським», то перебуватиме в орбіті «русского міра» – історик Віталій Скальський розповів, чи варто перейменовувати Володимир-Волинський

Члени комісії пропонували зробити анкетування в різних формах (електронній та письмовій) усіх міських жителів від 16-ти або 18-ти років, яке дасть точні показники погодження перейменування з боку громади.

Процес масштабного опитування детально розроблятиметься на наступних зборах комісії.




коментарів: 15
  1. Опитування то одне (всіх не реально ну ніяк). Та й на що це опитування впливатиме якщо все одно перейменують).. А такі речі краще було проводити безпосередньо на виборчих дільницях напр. під час останніх виборів депутатів у місцеві ради

  2. Нема такого міста і надіюсь в Україні не буде. В ворожій країні є. Ми більше 1000 років святкували день міста Володимир-Волинський , а зараз з’явились історики які щось хочуть доказати ,шановні де Ви були раніше?

    • Роман писав -Нема такого міста і надіюсь в Україні не буде. В ворожій країні є. Ми більше 1000 років святкували день міста Володимир-Волинський . —це шедеврально.Вчитись і ще раз вчитись може ще не пізно.

  3. Я теж згідна,що має залишитись історична назва міста Володимир- Волинський, до чого тут”руський мир” ? Займіться краще важливішими справами,які стосуються жителів міста,організацією дозвілля,надання якісних освітніх послуг для дітей,організацією спортивних фестивалів та розбудову спортивної сфери…..не забудьте про пенсіонерів,а то таке враження,що скрізь тільки питання бізнесу

    • Русскій мір тут ні до чого, просто такий порядок денний наказ наших нових господарів, а наші холопи і раді старатися

  4. Навіщо переіменовувати історичне ,відоме всім місто. До чого тут ” руський мир”?Краще б займалися важливими для жителів питаннями: організацією дитячого дозвілля,надання якісних безкоштовних освітніх послуг ,розширенням спортивної інфраструктури міста…….соціальним захистом людей пенсійного віку. Бо останнім часом депутати вирішують важливі для них фінансові проекти. Одним словом,тільки бізнес.

    • русскій мір тут ні до чого, таке замовлення дали нові власники за океаном… а нашi холопы рады стараться

    • русскій мір тут ні до чого, таке замовлення дали нові власники за океаном такая повестка дня…а нашi холопы рады стараться.

  5. 800 років був Володимир потім 200 років Волинським а потім пишуть не чіпайте історичну назву міста.Учіть історію.

  6. молох, значить ти , твої батьки і вся твоя родина повноцінними членами стада? Вірю. Нічого від себе, ти сам так кажеш.

    • Я думаю шо від нього навіть його безпосереднє немите стадо відмовилось, але він якось умудрився вижити…

  7. Чому це перемейнування важливіше за пам’ятник воїнам АТО? За алею загиблим 51/14 бригади, 70 відсотків якої загинуло в Іловайському котлі? Чому неважливо спочатку розвинути інфраструктуру туристичну, наприклад, закрити питання з тими ж валами? Чому було відсутнє питання архітектурних досліджень на площі перед реконструкцією, яка вже обвалилася, аби її дослідили хоч якось?!! Чому таке важливе перемейнування Володимира, чому пишуть біля цього “руській мір”, але не писали за це так біля імені Максимка і того зборища… Чому…Чому ???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця