<

Від їжі до білизни: як в Устилузькій громаді працює центр допомоги переселенцям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:48 | 27.04.2022 / Володимир / , /
Перегляди
267
/ Коментарі відсутні

Для переселенців, які потребують допомоги, в Устилузькій громаді, що на кордоні з Польщею, працює координаційний центр. Наразі в громаді проживають майже 400 переселенців.

Про це Суспільному розповіла керівниця міського відділу соцзахисту Жанна Півницька.

Зі слів посадовиці, в пункті допомоги створили склад речей для дітей та дорослих, які оселилися в громаді.

“Подушки, пледи, покривала, постільна білизна, рушники. Є в нас возики дитячі, маленька кількість, але якщо треба, то місцеві жителі приносять від своїх діток. Є манежі, крісло автомобільне. Ажіотажу і потреби в одязі немає, бо багато людей повертаються у свої домівки”, – каже Жанна Півницька.

Також для переселенців формують і видають набори продуктів, які привозять у громаду благодійники та приносять місцеві мешканці.

“Формуємо з тих продуктів, які є в наявності. В основному це: цукор, молоко, крупи, макарони, печиво, м’ясні консерви, фруктові пюре, як що є. Якщо люди приносять закрутки, то їх даємо. Картопля, якщо людям потрібна картопля”, – каже керівниця відділу соцзахисту та охорони здоров’я.

Щодня, зі слів Жанни Півницької, обслуговують 15 переселенців. Загалом в Устилузькій громаді є сім старостатів, при кожному з яких діє координаційний пункт. Суспільне побувало в одному з таких – Лудинському старостаті – та поспілкувалося з переселенцями, котрі отримували допомогу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця