<

Велике оновлення школи у селі Суходоли: утеплення фасаду, ремонт харчоблоку та новий спортивний майданчик

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:21 | 10.06.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
79
/ Коментарі відсутні

На початку червня активно ведуться ремонтні роботи на фасаді опорної школи села Суходоли Зарічанської ОТГ. Після повної заміни всіх вікон на енергозберігаючі і встановлення нового котла на твердому паливі, фасад школи для завершення термомодернізації утеплюють мінватою. До вересня у школі також повинна бути капітально відремонтована їдальня, планують закупити і нову техніку для кухні, а вже у липні біля навчального закладу повинен з’явитися новий спортивний майданчик зі штучним покриттям.

Як розповідає директор опорного навчального закладу Віктор Рупша, такого великого будівництва тут не бачили до того часу, як з’явилася громада.

До роботи з утеплення фасаду школи приступили близько двох тижнів тому. Вартість робіт – 2 млн і 200 тисяч гривень. Як розповів голова Зарічанської громади Ігор Пальонка, 1,5 мільйона гривень на ремонт фасаду передбачили у бюджеті громади, решту коштів обіцяли з обласного чи державного бюджету.

Раніше у школі замінили усі вікна, перевели котельню на тверде паливо. Тому цієї зими в навчальному закладі було дуже комфортно і тепло, розповідає директор.

На подвір’ї школи також ведуться активні роботи з облаштування спортивного майданчика зі штучним покриттям. Зі слів підрядника, розповів Пальонка, якщо будуть сприятливі погодні умови, то вже в липні поле буде готове. Сюди зможуть ходити не тільки школярі, але і інші дітлахи з села.

До першого вересня у школі планують повністю оновити їдальню. Кошти на придбання нового обладнання надійдуть державні, але негоже ставити щось нове у старе приміщення.

Їдальня і кухня дійсно потребувала ремонту, тому вирішили його виконати за кошти громади. Сьогодні в харчоблоці ведуться підготовчі роботи. Стіни, стелю та підлогу оббили до цегли.

За час існування громади, розповідає директор навчального закладу, вдалося зробити багато. Сьогодні в школі є два комп’ютерні класи і мультимедійні пристрої, необхідні для навчання дітей.

Цьогоріч першого вересня учні будуть приємно вражені, побачивши оновлену школу, говорить Віктор Рупша.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця