<

Показали, як виглядає село Зимне Володимир-Волинського району з висоти перед дощем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 14.07.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
74
/ Коментарі відсутні

Днями Володимир-Волинський район накрила потужна гроза. Похмурі дощові хмари мали величний вигляд. ДронБуга відзняв їх над селом Зимне Володимир-Волинського району.

Вашій увазі інтернет-видання «БУГ» представляє село Зимне з висоти пташиного польоту, а також неймовірні краєвиди місцини перед дощем.

Село Зимне, в якому розміщений Зимненський Святогірський жіночий монастир, – багате на історичне минуле.  Ще в Х столітті у цих краях ревно молився святий рівноапостольний князь Володимир.

Згідно писемних документів, поселення на цій місцині виникло у часи Київської Русі (X—XII століття). А вперше Зимне згадується у 1450 році.

Назва Зимного – нині села, а колись околиці Володимира-Волинського – пов’язана з іменем князя Володимира. Він збудував на березі місцевої річки Луги два храми і зимовий княжий терем. Так з’явилась назва і в поселення, розташованого поруч із князівською резиденцією. А Святою почали називати тутешню гору після того, як той-таки Володимир зруйнував поганські капища і велів облаштувати це місце для поклоніння Ісусові Христу.

Наразі Зимне стало адміністративним центром об’єднаної територіальної громади. І об’єднало навколо себе 24-ри села.

Кількість населення села – 943 людини.

У Зимному функціонує ООЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей» на 220 місць, клуб, бібліотека, дитячий садок, фельдшерсько-акушерський пункт, відділення зв’язку, кілька підприємств та фермерських господарств, АТС на 195 номерів, а також 3 торговельних заклади.

Окрім цього, на території села знаходиться чимало цінних памяток історико-культурної спадщини: Успенський собор з печерами 1495 р., оборонні мури з баштами ХV ст., Троїцька церква 1567 р., Миколаївська церква 1601 р. та Городище V ст. і старий млин.

Та все ж візитною карточкою цього древнього села є величний Святогірський православний жіночий монастир, який заклали ще в ХІ ст.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер