<

Вартість харчування у дитсадках Володимира-Волинського здорожчає з 1-го травня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 30.04.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Відтепер фінансова частка батьків у харчуванні дошкільнят – 9 гривень, а частка міського бюджету – 4,50 грн. Таке рішення прийняв Володимир-Волинський міськвиконком 22 квітня. Раніше із сімейного бюджету  на харчування малят доводилося виділяти 6 гривень, а місту – 5 гривень.

Досі завбачливі освітяни використовували продукти, закуплені ще за старими цінами. Тому вартість харчування не зростала у Володимир-Волинських садках аж до кінця квітня.

“Але економічні умови та ріст цін диктує своє. Саме тому ми змушені були виносити на розгляд виконавчого комітету питання про підвищення ціни на харчування дошкільнят”, – каже методист дошкільного відділу освіти Людмила Шалабай.

Раніше для повноцінного триразового харчування на один день вистачало 11 гривень на одну дитину. Відтепер і 13,5о гривень не велика сума, однак дозволяє подавати на стіл дітям м’ясо, рибу, молочні продукти, печиво, твердий сир.

“Згідно із чинним законодавством, частка батьківських коштів визначається не менше 60% від щоденної суми, а державна – не більше 40%. У нас в місті повністю дотримані нормативні постанови уряду і процентне відношення виглядає так: 66% – сім’ї, 34% – міський бюджет”, – роз’яснює методист.

Загалом в день на одну дитину із міського бюджету виділяється 74 гривні. З них – 9 гривень на харчування, а 65 гривень – це оплата комунальних послуг, енергоносії, зарплатня персоналу, купівля миючих та дезинфікуючих засобів, купівля іграшок, канцтоварів та іншого. В день завантаження садків міста – в середньому 700 дошкільнят.

“У місті багато дітей мають пільги. Так, на 100% звільнені від оплати за харчування діти із малозабезпечених сімей, діти – інваліди (їх 11 в місті), діти, які перебувають під опікою (4 дитини), діти – сироти, діти воїнів, загиблих в АТО (2 малят), діти загиблих при виконанні службових обов’язків працівників УМВС (1 дитина), діти учасників АТО – 137 чоловік, діти переселенців зі Сходу України – 3 дитини. На 50% від оплати за садок звільнені діти із багатодітних родин – таких 146 чоловік. Всього на сьогодні пільги у дитсадках мають 304 дитини”, – розповіла пані Шалабай.

Окрім того, за рахунок міського бюджету за перший квартал 2015 року за рахунок міського бюджету придбано додатково необхідну побутову техніку для дошкільних закладів – це холодильники, морозильні камери, пральні машинки, харчоварочний котел, здійснюється ремонт пральні дитсадка №8 та встановлюються енергозберігаючі вікна і двері.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер