<

В Устилузі розпочнуться роботи з облаштування на території ДЗОТу музею Другої Світової війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 23.06.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
892
/ коментарі 2

За сприяння народного депутата Ігоря Гузя цьогоріч із державного бюджету спрямували 130 000 гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації, ескізного та технічного проектів ДЗОТу в Устилузькій громаді. Сам об’єкт вже на балансі громади.

Невдовзі на запрошення парламентаря на об’єкт приїдуть фахівці, які вивчать ситуацію і зможуть запропонувати план реалізації проекту, – йдеться на сторінці Ігоря Гузя у фейсбуці.

Також із головою громади Віктором Поліщуком зустрівся помічник нардепа, депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч. Спільно вони оглянули ДЗОТ й обговорили майбутні роботи, а також внесок громади у його розбудову.

Наразі це укріплення – споруда часів Другої Світової війни. Загалом у Володимир-Волинському районі їх 14.

Реконструкція стосуватиметься найпопулярнішого із них – ДЗОТу, розташованого поблизу в’їзного знака «Устилуг». Зі слів парламентаря, будуть залучені професійні історики, краєзнавці, інші фахівці, які сформують концепцію відновлення об’єкта і створення на його місці інтерактивного музею Другої Світової війни.

У майбутньому – це буде хороша нагода привабити не лише внутрішніх, але й зовнішніх туристів, з огляду на прикордонне розташування ДЗОТу.

«Це повинно бути цікаво, автентично і сучасно», – вважає Ігор Гузь.




коментарів: 2
  1. Не дзот, а дот … “Вивчайте матчастину, а то в полоні боляче б’ють.” .. Спочатку “щирі українськи селюки” все вирвали і зрізали на чермет з тих героїчних дотів – бронеколпаки, бронещиткi, двері-решітки, труби перископів – можна далі продовжувати, при проклятих Советах там все це було-хоч і іржаве, ось у пшекiв все це залишилося в цілості при обміні територіями, у них слізно попросіте , может дадуть. Удачi!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця