<

В історичному музеї Володимира відкрили виставку до 130 річниці від дня народження Арсена Річинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:13 | 28.06.2022 / Володимир / , /
Перегляди
182
/ Коментарі відсутні

В історичному музеї Володимира розгорнули фото-документальну виставку до 130 річниці від дня народження Арсена Річинського – видатного українського культурного діяча, лікаря, краєзнавця та релігієзнавця, церковного композитора й борця за українізацію православної церкви.

Хоча Арсен Річинський народився на Тернопільщині, проте значна частина його життя минула у Володимирі на Волині, повідомили у фейсбуці музею.

Тут разом із дружиною Ніною (з Прокоповичів) він виховував доньок Ярославу і Людмилу, очолював міську організацію «Пласту», писав свої праці «Старий город Волинь», «Проблеми української релігійної свідомості», «До щастя, слави і свободи» та ін. Ніна Річинська очолювала міську філію «Союзу українок».

Його знали як талановитого лікаря, який допоміг багатьом людям. Останок життя він прожив на засланні в Казахстані, де й помер. У 2006 році перепохований поблизу Тернополя.

У Володимирі зберігся будинок, де жив Арсен Річинський. На ньому є меморіальна дошка, його іменем названа одна з міських вулиць.

На виставці в музеї експонуються фото та документи з родинного архіву Річинських.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок