<

«Устилуг Стравінський FEST»: всіх бажаючих запрошують відвідати безкоштовний фестиваль

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:53 | 26.09.2019 / Володимир / , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

12 жовтня в Устилузі проходитиме «Устилуг Стравінський FEST» – переможець програми Уряду та Мінкульту «Малі міста – великі враження».

Завданням фестивалю є популяризація світової спадщини та позиціонування міста Устилуг як місця пов’язаного з ім’ям геніального композитора, це в свою чергу покликано збільшити кількість українських та зарубіжних туристів, – повідомляють на сторінці фестивалю у фейсбук.

Адже в цьому маленькому містечку поблизу кордону з Польщею існує єдиний в світі Музей-садиба Ігоря Стравінського. Музей розташований в будинку, який збудовано за проектом композитора у 1907 році. Саме тут, у містечку Устилуг, Стравінський відпочивав і творив щоліта з 1907 по 1914 роки.

12 жовтня о 14.00 всіх запрошуємо відвідати святковий концерт на Міському стадіоні. Після чого Львівська національна філармонія продемонструє музично-театральну виставу за музикою І. Стравінського «Історія солдата».

А на фінал – найкращі виконавці балетів Ігоря Стравінського в Україні – ХНАТОБ / СХІД OPERA (Харківський національний академічний театр опери та балету) – покажуть дві вистави – «Весну священну» та «Жар-птицю». Балети Стравінського не часто з’являються на афішах музичних театрів. Колектив ХНАТОБу першим втілив складну музичну партитуру «Весни священної» на українській сцені. Музика та лібрето зумовили незвичне та яскраве постановочне рішення.

Також в рамках проекту відбудеться презентація сайту Музею з віртуальним туром та брендбуку Музею.

Напередодні відкриття фестивалю в Устилузі 1 жовтня, у Всесвітній день музики, о 14.00 відбудеться пре-фестивальна акція. Класичний ювелірний дім «Лобортас» презентує Музею-садибі Ігоря Стравінського арт-об’єкт. Точно такий саме арт-об`єкт можна побачити у Києві на вул. Лютеранській.

Вхід вільний!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок